Maas theater dans podium

Tragisch. Komisch. Fysiek. Absurd.
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets
Wegens maatregelen in verband met het Corona-virus kan deze voorstelling niet gespeeld worden op de beoogde speeldatum. Klik hier voor de meest actuele informatie over de maatregelen die het Maaspodium neemt.

NIETS heeft betekenis
NIETS geeft ons hoop
NIETS houdt ons tegen
NIETS is oké
Verwacht niet niets. We zullen wel iets doen.
Alles of niets.

Op het moment dat je geboren wordt, begin je al te sterven. En zo gaat het met alles. Uiteindelijk sterven we allemaal. Iedereen. Wat een gedoe. Alleen daarom al zouden we van elkaar moeten houden, maar dat is niet zo. We worden lamgeslagen door banale zaken, we worden verteerd door niets.

Geïnspireerd op Niets van Janne Teller verhoudt DAS LEMNISCAAT zich tot de onmetelijke, onbegrijpelijke nietsheid. Én tot de absurditeit van betekenisloosheid in dit manische universum. Ze pogen ‘niets’ te omarmen, en daarmee álles tot rust te laten komen. Maar als je niets omarmt, wat wordt dan zichtbaar? NIETS.

Makers
Theatercollectief DAS LEMNISCAAT, bestaande uit acteurs en theatermakers Tessa Friedrich, Liza Kollau en Dennie Lukkezen, maakt fysieke montagevoorstellingen over de driften en levensdrift van de mens. Vaak met absurde elementen, om de absurditeit van de wereld te kunnen vatten. Na hun eerste gelijknamige voorstelling DAS LEMNISCAAT en First you get fucked, then you eat a sandwich, waren zij in 2017 de Tweetakt-productie en maakten ze Too old to die, too young to try. Daarna toerden ze door het land met Tot het licht gedoofd is.

 • Quotes

 • Credits

 • “Langzaam worden ze steeds brutaler, steeds fysieker, steeds vrijpostiger. Deze beeldende sequentie komt symbool te staan voor opgroeien. Grenzen worden voortdurend opgezocht en overschreden, en er wordt langzaam uitgebouwd naar een uitbundige, speelse chaos.”  Theaterkrant.

 • Door: DAS LEMNISCAAT
  Spel, concept: Tessa Friedrich, Liza Kollau, Dennie Lukkezen
  Begeleiding: Arend Pinoy
  Muziek: Robbert Klein
  Lichtontwerp: Elisabeth Kaldeway
  Posterbeeld: Casper Koster

Geef een reactie

Of deel NIETS op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • NIETS Geannuleerd

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.