Maas theater dans podium

Voorbestemd, met een eigen keuze
  • dans
  • XL
Speellijst / tickets

Let op: de aanvangstijd is gewijzigd. De voorstelling begint om 21:00 uur.

De Nederlands/Ghanese choreograaf Henry O’Tawiah maakt in zijn hiphop theater-dansvoorstelling Numerologie een persoonlijke reis op zoek naar z’n roots en de vragen die daarbij opduiken. Zijn reis komt vanuit zijn geloof dat we niet toevallig op een bepaalde dag en op een bepaalde plek zijn geboren en een specifieke naam krijgen. Henry gebruikt bijvoorbeeld zijn naam, geboortedatum, plaats waar hij is geboren als vertrekpunt voor zijn reis. Zo is Henry’s volledige naam Henry Kwasi (geboren op zondag) Opoku (West-Afrikaanse achternaam die verwijst naar royalty’s), Tawiah (eerstgeborene na een tweeling). Met Numerologie wil Henry een beeld krijgen van betekenissen in zijn leven. Deze informatie vormt vervolgens het uitgangspunt voor de solo dansvoorstelling die hij maakt voor een talentvolle nieuwe generatie, voor danser en bboy Lee-Lou Demierre.

Henry O’Tawiah: “Er zit veel informatie over je identiteit in je geboortedatum en je geboortenaam die jouw levenscycli bepalen, zoals je levensopdracht en levenslessen, je talenten, je kansen, je valkuilen, de beproevingen, je ware innerlijk”.

Duur voorstelling: 30 minuten

Afro_Vibes festival
Afro_Vibes is alive. Met de pandemie van het COVID-19 virus is de festivalorganisatie terug gegaan naar de tekentafel en hebben ze een nieuw programma gemaakt. Met voorstellingen live en fysiek in de theaters, op locatie in de openbare ruimte en online presentaties met de makers en kunstenaars die niet naar Nederland kunnen reizen. Alles natuurlijk coronaproof en langs gedesinfecteerde paden en banen.

Entanglements / Onlosmakelijk verbonden
Het festival thema van dit jaar is: Entanglements / Onlosmakelijk verbonden. Hoewel er grote verschillen zijn in taal, cultuur, onze manieren van leven en communiceren tussen de culturen in onze wereld, is er een verbondenheid die ons allen omvat en waar we deel van uitmaken. Ook in momenten van fysiek isolement voor onze veiligheid er een gevoel van gemeenschap. Omdat we weten dat een individuele handeling van een van ons honderden anderen kan raken. We ondergaan dit allemaal samen en we kunnen het alleen samen oplossen. Het is deze verbondenheid en de intimiteit die daaruit voortkomt die Afro_Vibes dit jaar op de voorgrond plaatst.

Combitickets
> Klik hier voor combitickets voor alle voorstellingen tijdens Afro_Vibes: I Listen You See (6 okt 20:15 uur), Numerologie (7 okt 19:30 uur) en Le Syndrome de l’Exile (7 okt 21:00 uur).
> Klik hier voor combitickets op 7 oktober: Numerologie (19:30 uur) en Le Syndrome de l’Exile (21:00 uur)

Klik hier voor meer info over Afro_Vibes festival in het Maaspodium.

  • Credits

  • Maker, choreografie: Henry O’Tawiah
    Danser: Lee-Lou Demierre

Geef een reactie

Of deel Numerologie op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Numerologie Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.