Maas theater dans podium

Een empathisch klankgedicht
  • ALL
  • fysiek theater
Speellijst / tickets

Fysiek theater vol herhaling, dynamiek, focus en intensiteit

De twee dansers Karolien Verlinden en Charlotte Goesaert maken een bewegingsconcert van zelf geproduceerde klanken. Ze verdiepen zich in het thema medelijden: Ze maken een partituur van klanken die medelijden opwekt bij het publiek en bij elkaar. Deze klanken worden ontrafeld tot een puur geluid zonder enige intentie. Aan deze klanken worden bewegingen gelinkt.

Door middel van herhaling, dynamiek, focus en intensiteit schijnen door de abstractie steeds vaker wisselende situationele interpretaties heen. Ze balen, ze troosten elkaar, ze komen in conflict, ze lachen maar vervolgens schamen ze zich weer.

Deze momenten vouwen zich uit: Onredelijke situaties vormen zich tot een sneeuwbal die steeds groter en groter wordt: een ongemakkelijke situatie, een droevige intense emotie, een klaag-gezang of een ik-wil-niet statement. De conflicten worden intenser en de obstakels groter. Stemmingswisselingen volgen elkaar schizofreen op, onderbroken door een pijnlijke stilte of een ongemakkelijke grap…

Een onderzoeks-experiment naar hoe we meevoelen met de ander en hoe we empathie kunnen opwekken.

SHHT-SHHT-SHHT WOOW  NI-NEE NEE-NI
SHHT-SHHT-SHHT TSSS

AUW-AUW  AAAAAAAHHH HAHAHAHA

HEY-OEI- OW-AAH  snif-snif
HEY-OEI-OW-AAH snif

Karolien (Tuning People) en Charlotte maakten Onder ons tijdens festival Goesting als pop-up act. Wegens succes komen zij dit festival terug met hun performance.

Voor de leeuwen#6
Onder ons is te zien tijdens Voor de leeuwen#6. Een terugkerend festival in het Maaspodium voor families en jongeren waarop het beste van nieuwe dans- en theatermakers te zien is. Klik hier voor het programma van zondag 3 april.

Pay What You Want tijdens Voor de leeuwen#6
Jij bepaalt wat je betaalt. Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan je ticket nu alvast online (€ 1 p.p.)

  • Credits

  • Dans: Karolien Verlinden en Charlotte Goesaert

Geef een reactie

Of deel Onder ons op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Onder ons Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.