Maas theater dans podium

Muziektheater en meer
Speellijst / tickets

Operadagen Rotterdam is een tiendaags internationaal opera- en muziektheaterfestival anno nu. De twaalfde editie is van 12 tot en met 21 mei 2017. Het thema van deze editie is Lost & Found. Met oog voor vernieuwing en actualiteit verlegt het festival op vele locaties in Rotterdam de grenzen binnen muziektheater en opera. Het festival presenteert eigentijdse producties van de (inter)nationale top tot jonge, avontuurlijke makers. In totaal zijn er meer dan 100 voorstellingen te zien in de grote theaters van Rotterdam en op tal van bijzondere stedelijke locaties. Operadagen Rotterdam is er voor liefhebbers uit heel Europa, maar ook diegene die voor het eerst naar de opera en het muziektheater gaat. In 2016 werd het festival bezocht door een recordaantal van 23.000 mensen.

Operadagen @Maaspodium
Dit jaar is Maaspodium voor het eerst partner van de Operadagen Rotterdam, als locatie voor jong publiek. Op 19, 20 en 21 mei zijn er bij Maas vernieuwende muziektheatervoorstellingen te zien voor kinderen: Pakman (5+), Berberio (6+), Duimelot (1,5+) en, voor jong volwassenen: Transatlantic Connection #2 (XL) door Stanley Clementina & friends.
Daarnaast staat in de foyer van het Maaspodium de Tutti Timbri Muziekspeeltuin opgesteld. Dit is een bonte verzameling grote houten muziekinstrumenten, handgemaakt door Bert van Bommel. Je kunt trommelen, rijden met de ruiswielen, rinkelen, ratelen. Met álles mag je spelen. 

Transatlantic Connection #2 (XL) door Stanley Clementina & friends – vrijdag 19 mei 20:15 uur
Stanley Clementina presenteert de tweede editie van Transatlantic Connection, een ode aan de Afro-Caribische muziek. Samen met Gery Mendes, Remses Rafaela, Melissa Fortes, Poliana Vieira, Shauntell Baumgard en Romana de Meneges gaat Stanley op zoek naar verrassende, nieuwe combinaties. De musici vertellen de verhalen achter hun muziek en halen samen herinneringen op. Vanaf hun terras nemen ze je mee op reis naar warme oorden vol passie.
> tickets hier

Berberio (6+) door Zonzo Compagnie – zaterdag 20 mei 15:00 uur
Van alle muziekcomponisten was Luciano Berio een rare. Stijlen, talen en tradities gooide hij in de mixer. ‘Muziek’, zei hij, ‘is alles waarnaar je luistert met het idee dat je muziek aan het luisteren bent.’ Voor hem kon alles muziek zijn! Uit dit kakelbonte oeuvre van Berio stelde de Zonzo Compagnie een muziektheatervoorstelling samen. Videoartiste Letizia Renzini vulde deze wonderlijke wereld aan met fantasievolle beelden. Het resultaat is het muzikale stripverhaal BerBerio: een dolle chaos in de oren, maar oh zo leuk!

> tickets hier

Pakman (5+) door Post uit Hessdalen – zaterdag 20 mei 12:15 en 14:00 uur / zondag 21 mei 11:00 en 14:00 uur
Op het grasveld voor het Maaspodium staat de kleine vrachtwagen van Pakman. En jij, mag even bij hem instappen. Pakman doorkruist het land met zijn busje om overal precies op tijd pakjes af te leveren. Wel 159.750 per jaar. Hij leeft sneller dan een muis kan klikken. Maar kan hij het ritme van de online bestellingen wel bijhouden? Stap in zijn laadruimte en ontdek Pakmans wereld tijdens een opwindende jam tussen drummer en jongleur van gezelschap Post uit Hessdalen.
Voorafgaand aan de vroege voorstelling van 11:00 uur kun je genieten van een heerlijk bio Maasontbijt.
> tickets hier 

Geef een reactie

Of deel Operadagen Rotterdam 2017 @Maaspodium op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Operadagen Rotterdam 2017 @Maaspodium
  • Operadagen Rotterdam 2017 @Maaspodium
  • Operadagen Rotterdam 2017 @Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.