Maas theater dans podium

Hét opera- en muziektheaterfestival
Speellijst / tickets

Tien dagen lang meer dan 100 voorstellingen op diverse podia en in alle hoeken en gaten van de stad. Maaspodium is een van de locaties van ODR.

Vorig jaar is Operadagen Rotterdam  een grensverleggende zoektocht begonnen het motto LOST AND FOUND, zo ook in het Maaspodium. Waarheen beweegt onze samenleving? Wat zijn de nieuwe vormen en onderwerpen in de opera en het muziektheater? Dit jaar zetten we de reis verder met het thema HELDENMOED: de onvermijdelijke uitdagingen en beproevingen van het avontuur. Het zijn vaak de donkerste dagen van de rit, maar ook de momenten waarop ieder mens zijn ware moed kan tonen.

Operadagen in het Maaspodium
Op de vrijdagavond brengt Stanley Clementina samen met diverse musici een ode aan de Afro-Caribische muziek in Transatlantic Connection #4. Deze editie is een bijzondere samenwerking tussen opera en Afro-Caribische muziek: de Ivoriaanse operazanger Landry Assokoly sluit zich bij Stanley aan. Op de zaterdag en zondag kunnen bezoekers vanaf 6 jaar zich in het Maaspodium door de Operadagen heen bewegen. Max Vandervorst e.a. brengen je een waar Afrikaans dansfeest voor jong en oud in Patafrica, een feestelijke mix van nagelviolen en ritmische Afrikaanse klanken. WALPURGIS/HetPaleis laten kinderen kennismaken met een operaklassieker: Fidelio, de eerste en enige opera van Beethoven. Hier mag je als (jonge) toeschouwer tussen de spelers zitten!

Voor en na de voorstellingen kunnen kinderen zelf muziek maken in de Tutti Timbri Muziekspeeltuin. Je kunt trommelen, rijden met de ruiswielen, rinkelen, ratelen met de handgemaakte houten instrumenten van Bert van Bommel. Met álles mag je spelen. Dus kom wat eerder of blijf nog even hangen na de voorstelling! Natuurlijk hebben kun je ook sapjes, cappuccino’s en lekkers bestellen in onze gezellige foyer.

Agenda locatie Maaspodium
Vrijdag 25 mei 2018

vrijdag 20:15-22:15 uur Transatlantic Connection #4 (XL)

Zaterdag 26 mei 2018
zaterdag 12:00-12:50 uur Patafrica (6+)  AFGELAST
zaterdag 15:30-16:15 uur Fidelio (6+)      AFGELAST

Zondag 27 mei 2018
Klik hier voor voordelige combitickets

zondag 14:00-14:50 Patafrica (6+)
zondag 15:30-16:16  Fidelio (6+)

Volledige agenda Operadagen Rotterdam
Ook benieuwd naar wat er op andere locaties gebeurt van 18 t/m 27 mei? Bekijk het volledige programma op de website van Operadagen Rotterdam.

Geef een reactie

Of deel Operadagen Rotterdam 2018 op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.