fbpx

Maas theater dans podium

Voor dromers en vechters
 • dans
 • hiphop
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Hoe lang en hoe hard moet je vechten om je dromen uit te laten komen? Hoe ver ben je bereid te gaan? Hoe ziet jouw strijd eruit? Is opgeven een optie? Or Die Trying is een zoektocht naar groei in het spanningsveld van ambitie, zelfdiscipline en zelfdestructie. De voorstelling maakt de uitputtingsslag die het leven is voelbaar.

We zien thaiboksers en dansers in gevecht met hun grenzen. Ze vechten ervoor om beter te worden dan ze nu zijn. Is dat niet waar het leven om draait? Groei, ontwikkeling, voor jezelf, je familie, je vrienden, de gemeenschap en de mensheid? Become the best you, or die trying.

Choreograaf Alida Dors geeft die uitputtingsslag en zoektocht vorm in een interdisciplinaire voorstelling, waarin dans, film, performance en thaiboksen elkaar aanvullen.

Maker
BackBone is een Rotterdams dansgezelschap. Artistiek leider Alida Dors is een choreograaf met haar roots in de hiphop. Haar werk kenmerkt zich door spannende ontmoetingen met andere disciplines. Deze open houding is in haar ogen de kern van hiphop.

 • Quotes

 • Credits

 • “Goed geoliede choreografie van Alida Dors, dé vrouw in Nederland die hedendaagse dans vanuit het hiphopidioom maakt.” Volkskrant.

  “Urban dansen als breaking zijn deels geïnspireerd op vechtsporten, en het is dan ook geen wonder dat de twee hier prachtig samengaan. Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.” Theaterkrant.

 • Door: BackBone in co-productie met Theater Rotterdam, tanzhaus nrw
  Concept, choreografie, regie: Alida Dors
  Dansers: Dane Badal, Tyrone Menig, Jason Winter
  Thaiboksers: Anne de Beer, Doly Macbean, Juliana Monsalve Arteaga, Loraine Pengel, Yara Piekema
  Muziek: Simone Giacomini
  Kostuums: Isis Vaandrager
  Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen
  Dramaturgie: Peggy Olislaegers
  Vormgeving: Serena Kloet, Bowie Verschuuren
  Met dank aan: Donna Chittick, Ewald Comvalius, Jaike Belfor, Solid Ground Movement, Sportcentrum Kops, Simson Gym

Geef een reactie

Of deel Or Die Trying op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.