Maas theater dans podium

Voor dromers en vechters
 • dans
 • hiphop
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Hoe lang en hoe hard moet je vechten om je dromen uit te laten komen? Hoe ver ben je bereid te gaan? Hoe ziet jouw strijd eruit? Is opgeven een optie? Or Die Trying is een zoektocht naar groei in het spanningsveld van ambitie, zelfdiscipline en zelfdestructie. De voorstelling maakt de uitputtingsslag die het leven is voelbaar.

We zien thaiboksers en dansers in gevecht met hun grenzen. Ze vechten ervoor om beter te worden dan ze nu zijn. Is dat niet waar het leven om draait? Groei, ontwikkeling, voor jezelf, je familie, je vrienden, de gemeenschap en de mensheid? Become the best you, or die trying.

Choreograaf Alida Dors geeft die uitputtingsslag en zoektocht vorm in een interdisciplinaire voorstelling, waarin dans, film, performance en thaiboksen elkaar aanvullen.

Or Die Trying podcast
Luister ook naar de Or Die Trying podcast waarin Alida Dors onderzoek doet naar de verschillende vormen van strijd. De podcast zoomt in op de generatie Surinamers die tussen 1970 en 1980 hun vaderland verruilden voor Nederland. Wat waren hun dromen? Hoe troffen ze Nederland aan? Hoe zag hun strijdbaarheid eruit en wat hebben ze doorgegeven aan de volgende generatie? Deze vragen stelt Alida onder andere aan haar vader en anderen die net als hij van Suriname naar Nederland zijn geëmigreerd. De podcast is te luisteren via Apple podcast, Spotify en PodNL.

Maker
BackBone is een Rotterdams dansgezelschap. Artistiek leider Alida Dors is een choreograaf met haar roots in de hiphop. Haar werk kenmerkt zich door spannende ontmoetingen met andere disciplines. Deze open houding is in haar ogen de kern van hiphop.

 • Quotes

 • Credits

 • “Goed geoliede choreografie van Alida Dors, dé vrouw in Nederland die hedendaagse dans vanuit het hiphopidioom maakt.” – Volkskrant.

  “Urban dansen als breaking zijn deels geïnspireerd op vechtsporten, en het is dan ook geen wonder dat de twee hier prachtig samengaan. Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.” – Theaterkrant.

  “De voorstelling duurt 65 minuten en is vanaf de eerste minuut één brok energie, vol inspiratie. Een voorstelling die je aan het denken zet. Heel intens, over strijden en vechten voor de liefde.” – ilovetheater.nl

  “Dansers en boksers dansen samen een zinderende, krachtige choreografie op de steeds meer aanzwellende opzwepende muziek. Je wordt meegezogen in de cadans.” – Scenes Magazine

  “Alida Dors has proved in earlier performances that her choreographies can be flawless. With the added honest, raw realism in Or Die Trying, she has now created a show you don’t want to miss.” – movementexposed.com

  “Heftig, spectaculair, vol beweging en emotie. Motiverend en intrigerend. Een echte belevenis!” – Bezoeker

  “Er zit een mooie opbouw in Or Die Trying: wanneer de mannen uitgeput lijken van de strijd tegen de buitenwereld, komen de boksers in actie. Op hun bokszakken tikken ze ritmes, waar de dansers choreografieën op uitvoeren.” – Theaterkrant

  “Wat een energieke en vernieuwende combinatie van dans met thaiboksen.” – Bezoeker

 • Door: BackBone in co-productie met Theater Rotterdam, tanzhaus nrw
  Concept, choreografie, regie: Alida Dors
  Dansers: Dane Badal, Tyrone Menig, Jason Winter
  Thaiboksers: Anne de Beer, Doly Macbean, Juliana Monsalve Arteaga, Loraine Pengel, Yara Piekema
  Muziek: Simone Giacomini
  Kostuums: Isis Vaandrager
  Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen
  Dramaturgie: Peggy Olislaegers
  Vormgeving: Serena Kloet, Bowie Verschuuren
  Met dank aan: Donna Chittick, Ewald Comvalius, Jaike Belfor, Solid Ground Movement, Sportcentrum Kops, Simson Gym

Geef een reactie

Of deel Or Die Trying op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Or Die Trying

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.