Maas theater dans podium

Messcherpe remix van klassieker
  • XL
Speellijst / tickets

Een verhaal over wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen

Othello is het verhaal over wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. Generaal Othello en de jonge rijke Desdemona zijn smoorverliefd. Ze trouwen in het geheim, want Othello is een outcast. Als Othello zijn rechterhand Jago passeert bij een officiersbenoeming is het zaad geplant voor een fataal vervolg. Jago injecteert Othello met het gif van de jaloezie en overtuigt hem ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben.

In de Shakespeare serie van ZEP komt na de successen van Feeks en Mc Shake Remake nu OTHELLO. De klassieker van Shakespeare wordt bewerkt en geregisseerd door Peter Pluymaekers en gespeeld door een pittige multiculturele cast (o.a. Mike Weerts, Lucretia van der Vloot en Kenneth Herdigein). In samenwerking met rapper Brainpower zullen de teksten in een unieke hedendaagse vorm worden gegoten. De fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spoken word staat borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is.

Bekijk hieronder de trailer van Othello:

Benieuwd naar de cast en crew. Leer ze dan kennen in de interview reeks hieronder:

 

  • Quotes

  • Credits

  • “De spelers van Zep nemen de zaal direct mee met hun Othello. Door ontwapenende performances en door de bewerking van rapper Brainpower, die Shakespeare hertaalde in een vet straattaaldichtwerk.” Karin Veraart, Volkskrant (****)

  • Cast: Thomas de Bres, Dionne Verwey, Kenneth Herdigein, Raymi Sambo, Lucretia van der Vloot, Yamill Jones
    Regie en bewerking: Peter Pluymaekers
    Rhyme en beats: Brainpower

In het Maaspodium

Gespeeld

  • OTHELLO Maaspodium Rotterdam Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.