Maas theater dans podium

Theater na de Dam
 • ALL
 • locatietheater
Speellijst / tickets

Een coproductie van Maas en Ro Theater, over vier families die in de oorlog verdwenen

Wat doet het met jou als je klasgenootje, je buurmeisje, je vader of je beste vriend er ineens niet meer is? Tijdens deze unieke locatievoorstelling maak je kennis met Rotterdamse families die tijdens de oorlog verdwenen en degenen die achterbleven.

Op basis van ontmoetingen tussen ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en jongeren van nu wordt deze voorstelling gemaakt. Vier scènes in vier woningen over vier families die tijdens de oorlog verdwenen. Hiermee sluit het project aan op het landelijke thema van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam: verdwenen families. De scènes worden gespeeld op locatie, in Rotterdamse woningen van waaruit in de oorlog families zijn verdwenen. De voorstelling wordt gespeeld door Rotterdamse jongeren en kinderen. Leerlingen van de internationale schakelklassen van het Wolfert College maken filmfragmenten bij de scènes.

Locatietheater
Over hen en waar ze woonden vindt plaats in vier woningen aan de Burgemeester Meineszlaan te Rotterdam. Het startpunt van de voorstelling is Burgemeester Meineszlaan 2b.

 • Credits

 • Coproductie: Maas theater en dans, Ro Theater Educatie i.s.m. Theater Na de Dam
  Makers: Sara Giampaolo, Lizzy Hennequin, Milou Adjanga, Eva Beijneveld
  Fotografie: Frank Diemel
  Filmfragmenten: Leerlingen ISK onderwijs College

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

5 reacties op Over hen en waar ze woonden

 1. In het kader van bovenstaande heb ik als oudere mijn medewerking mogen verlenen.
  Op 5 mei om 16.00 uur heb ik deze voorstelling mogen bijwonen.
  Waar ik eerst dacht dat ik een aardige bijdrage had geleverd aan het geheel realiseerde ik mij toen ik de kinderen hun toneel zag opvoeren dat ik maar een nietig radartje was geweest in het geheel.
  Vanaf minuut één toen zij kwamen aanlopen met hun koffertjes en de goede eigentijdse kledij kwam het keihard bij mij binnen en maakte een verpletterende indruk op mij.
  Ik werd zo gegrepen dat ik mij moest inhouden om mij er niet mee te bemoeien of hun aan te moedigen.
  Zowel de kinderen als de mensen die hen hebben begeleid hebben voor mij een optimale prestatie geleverd die ik niet snel zal vergeten.

  Ik spreek de wens uit dat u deze boodschap via vooral de jeugd blijft verspreiden en overbrengen.

  Met vriendelijke groeten voor u allen.

  Dick Slier

 2. Wat een bijzondere voorstelling. We waren erg onder de indruk van de verhalen en van de sfeer die gecreerd werd. De angst die de mensen toen hadden kon je voelen. Complimenten naar de makers, spelers, mensen die hun huis ter beschikking hebben gesteld en iedereen die er verder aan mee heeft gewerkt.

 3. Gisterenavond de voorstelling gezien. Een prachtige voorstelling die veel indruk maakte. De locatie, de mensen die hun huis beschikbaar stelden en waar we bijzonder gastvrij door ontvangen werden, de spelers die ons in hun rol prachtige beelden hebben laten zien, mooie teksten die goed en duidelijk over kwamen, er werd prachtig gezongen….Je werd steeds stiller bij het verlaten van een locatie. Mijn complimenten voor alle spelers, makers en andere betrokkenen!

 4. De verhalen van de mensen die tijdens de oorlog in Rotterdam woonden waren erg bijzonder. Ik vind het super leuk dat ik mee mag doen met deze voorstelling.

Geef een reactie

Of deel Over hen en waar ze woonden op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Over hen en waar ze woonden Uitverkocht
 • Over hen en waar ze woonden Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen