Maas theater dans podium

Wie pakt uiteindelijk wie?
 • 3+
 • fysiek theater
Speellijst / tickets

“Met perfect op elkaar ingespeelde acteurs én een cursusje ‘Russische staatstelevisie’ voor beginners.” Volkskrant ★★★★ . /  “Regisseur René Geerlings weet hoe hij de kleintjes kan boeien (en niet alleen die).” Parool.

Laat je meevoeren in de flitsende wereld van PAK’M: Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aange-ren op een speelvlak van 5 bij 5. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?

We zien drie ogenschijnlijk ‘volwassen’ presentatoren in een tv-studio vechten om aandacht. Allemaal willen ze de microfoon. En daar waar er twee vechten om één been gaat de derde er mee heen, genoeg reden voor een race met een verrassende eindstreep. Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. Zo ontstaat een voorstelling in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, Road Runner en Bugs Bunny maar dan op Duploniveau. Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

PAK’M is de opvolger van de peuterhit AaiPet die de afgelopen drie jaar meer dan tienduizend kinderen over de hele wereld op het puntje van hun stoel kreeg. Wederom met medemaker en componist Wim Conradi en acteur Dionisio Matias.

Duur voorstelling: 35 minuten + 10 minuten naprogramma (o.v.b.)

Makers
BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. Vanuit standplaats Almere speelt het gezelschap in theaters, buurthuizen, op festivals, op scholen en op locatie door heel Nederland en België en steeds vaker in het buitenland. Artistiek leider van BonteHond is René Geerlings.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM

Ontbijttafeltje vol 
Ga je naar een voorstelling in de ochtend? Laat de boterhammen staan en kom voorafgaand aan de voorstelling in het Maaspodium langs voor een fruitig fris ontbijt. Vanaf 09:30 uur staat het ontbijtje klaar voor € 4,50 per persoon inclusief een drankje. Reserveer je ontbijt samen met je ticket!

 

 

Strijk neer op een picknickkleedje
Kom je in de middag? Lunch voorafgaand aan de voorstelling mee met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje. Waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassenen €7,50 en kinderen €5,00

 • Quotes

 • Credits

 • “De besnorde Milan Boele van Hensbroek en Dionisio Matias en de gestylede Linda Zijl (met blonde bobpruik) storten zich met uitvergrote mimiek en gestiek in doldwaze slapstick. (…) Met perfect op elkaar ingespeelde acteurs én een cursusje ‘Russische staatstelevisie’ voor beginners.” Volkskrant ★★★★.

  “Het lijkt ontzettend eenvoudig, maar net als in AaiPet, de vorige kleutervoorstelling voor de allerkleinsten van regisseur René Geerlings en Wim Conradi, is de timing van de spelers (Milan Boele van Hensbroek, Dionisio Matias en Linda Zijl) perfect en betrekken zij waar maar even kan de kinderen in hun doldwaze jacht op de microfoon.” Theaterkrant.

  “Regisseur René Geerlings weet hoe hij de kleintjes kan boeien (en niet alleen die).” “Het spatzuiver playbacken van de tv-uitzendingen doet je met open mond toekijken.” Parool.

  “Het is gewoon magnifiek hoe de kinderen in de zaal op het spel reageren.” ilovetheater.

   

 • Door: BonteHond
  Regie:
   René Geerlings
  Spel: Milan Boele van Hensbroek, Dionisio Matias, Linda Zijl
  Regie-assistentie: Annelies Appelhof
  Medemaker, soundtrack: Wim Conradi
  Decor: Tom de Meer, René Geerlings
  Kostuums: Judith de Zwart
  Dramaturgie: Judith Faas
  Scenefoto’s: Kamerich&Budwilowitz, EYES2

1 reactie op PAK’M

 1. Voor iedereen boven de drie jaar. Maar je kunt er ook gewoon heen als volwassene, want het is een subliem stuk, heel grappig en slim.

Geef een reactie

Of deel PAK’M op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • PAK'M
 • PAK'M
 • PAK'M
 • PAK'M
 • PAK'M

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.