fbpx

Maas theater dans podium

Een fantasiewereld van plastic
 • 2+
 • theater
Speellijst / tickets

Twee vuilnismannen bouwen een fantasiewereld van eindeloos veel plastic.

Twee vuilnismannen bouwen een prachtige fantasiewereld uit eindeloos veel plastic dopjes, zakjes en flesjes. Ze toveren bloemen, bomen, vogels en insecten tevoorschijn. In deze kleurrijke wereld kruipen de vuilnismannen in de huid van kleine Tijger en kleine Beer, op zoek naar het land van hun dromen. Beleef fantastische ontmoetingen met een kraai, een egel, een vos en een haas. De voorstelling is een ode aan de fantasie en laat zien dat reizen in je hoofd gemakkelijk en geweldig is. Je hoeft alleen maar opnieuw te kijken naar de wereld om je heen.

Panama is geïnspireerd op het bekroonde kinderboek O wat mooi is Panama van Janosch. Het boek dat al jaren het favoriete kinderboek is van de makers Niek van der Horst, Roos Hoogland en Danielle Wagenaar. “De eenvoud van het verhaal en de harmonie waarin alles gebeurt, is hartverwarmend en laat zien wat belangrijk is in een mensenleven: vriendschap en fantasie. “ In een tijd waar creativiteit kant en klaar in de winkel kan worden gekocht, bouwen de makers een wereld uit waardeloos wegwerpmateriaal. Met plastic verbeelden zij hun fantasiewereld en tonen ze dat de wereld om hen heen alles kan zijn wat zijn in hun hoofd bedenken. Panama is een voorstelling die laat zien dat alles wat je zoekt en wat je wenst, er altijd al was. Je hoeft alleen te leren kijken. Jolle Roelofs maakt speciaal voor dit stuk een “plastic sound”. Een compositie met instrumenten en geluiden die van plastic afval gemaakt zijn.

Vier je feestje in het Maaspodium
Ben je jarig? Vier je feestje bij Maas! Bij binnenkomst staat er een feestelijk versierde tafel met taart en limo voor jou en je vrienden klaar. Na de taart gaan jullie naar Panama. Na afloop van de voorstelling ontvangen jullie een leuke verrassing. Dat wordt een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! Meer weten? Klik hier.

Ontbijten bij Maas
Voorafgaand aan vroege voorstellingen kun je bij Maas heerlijk ontbijten voor maar 3,50 per persoon. Het ontbijt wordt geserveerd tussen 9:30 en 10:30. Wil je mee ontbijten, kies dan bij je reservering voor tarief+ontbijt.

 • Credits

 • Concept beeldend/vormgeving: Roos Hoogland en Niek van der Horst
  Regie: Daniëlle Wagenaar
  Spel: Niek van der Horst, Roos Hoogland, Eva Zwart, Lotte Rischen, Gerold Guthman en Sus Verbruggen.
  Muziek: Jolle Roelofs
  Productie: Feikes Huis

Geef een reactie

Of deel Panama op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Panama

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.