Maas theater dans podium

The birth of a language
 • muziek
 • spoken word
Speellijst / tickets

Nieuwe ritmes, nieuwe klanken, nieuwe woorden. In Papia wordt het Papiaments ontleed en opnieuw gecomponeerd.

Het gepraat, het gesprek. Papia betekent praten in het Papiaments. De geschiedenis van deze taal is intrigerend, omdat ze ontstaan is in een tijd waarin mensen uit verschillende werelddelen op Curaçao kwamen wonen. Het Papiaments is het bewijs dat taal alle sociale en culturele verschillen kan overstijgen. Onbegrip was het startpunt van iets nieuws.

Papia is een muzikale, poëtische en visuele voorstelling over de oorsprong van het Papiaments en de talige mens. Begint de ontwikkeling van taal met luisteren? Hoe spelen ritme, klank en articulatie samen? En wat is eigenlijk de noodzaak van een gezamenlijke taal? Voorafgaand aan de voorstelling wordt het publiek opgewarmd met een mini-crashcourse Papiaments, met een knipoog!

Makers
Vanta is het muziek- en spoken-word collectief van Vernon Chatlein, Amber Nijman en Juan-Carlos Goilo. Het trio componeert eigen muziek, produceert en voert eigen concepten uit. Voor 2018 is Vanta gevraagd om met Werc collective een ode te brengen aan de oudste geschriften in de vier Koninkrijkstalen (Nederlands, Engels, Fries en Papiaments). Voor het eerst werkt Vanta samen met Hedy Tjin, illustrator. Haar werk was al te bewonderen in verschillende magazines en kranten, zoals Trouw, VPRO en Het Parool. Het werken met muziek is voor haar een unicum. Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers.

 • Quotes

 • Credits

 • “een associatief spel met percussie, zang, rap en dans” – Keuze van de criticus bij Theaterkrant

 • Door: Vanta, Poetry Circle Nowhere
  Spelers:
  Vernon Chatlein (componist en percussionist), Amber Nijman (zangeres), Juan-Carlos Goilo (spoken-word artiest)
  Beeld: Hedy Tjin

Geef een reactie

Of deel Papia op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Papia

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.