fbpx

Maas theater dans podium

Muziektheater met kippenvelgarantie
 • 5+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Twee onderzoekers voeren in een laboratorium spannende experimenten uit met geluiden en muziek. Te midden van kasten vol met exotische meetapparatuur, muziekinstrumenten waarvan je niet wist dat ze bestonden en pruttelende rookmachines onderzoeken de mannen wat er met ons gebeurt bij het horen van bepaalde geluiden of muziek. Waarom krijgen we bij het horen van een mooi liedje koude rillingen? Waarom gaat het horen van een tandartsboor door merg en been? Welke geluiden maken ons bang of maken ons aan het lachen?

Pikefel (Fries voor kippenvel) is een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol spannende geluidsexperimenten en kippenvelmomenten.

Makers
Muziektheatergezelschap MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de instrumenten en de musici. Bij MaxTak komen de mensen achter de instrumenten tot leven. Dat maakt niet alleen hen toegankelijker, maar ook de muziek die ze spelen. Daarnaast koppelt MaxTak aan haar voorstellingen een educatieprogramma, waarin kinderen zelf muziek maken.

 • Quotes

 • Credits

 • “MaxTak was ooit een filmorkest. De verrassende geluidseffecten en explosie van muziekstijlen doen dat verleden eer aan. Bij het naar buiten gaan, zegt een van de kleuters tevreden: “Nu heb ik tóch een beetje kippenvel!”” Trouw

 • Spel, muziek: Remco Sietsema, Thijs Steenkamp
  Geluidsontwerp: Wim Conradi
  Zakelijke leiding: Nora Duijf (Buro Saai)
  Publiciteit: Elselien Leemhuis
  Publiciteitsbeeld: Esther de Boer (Es & Zn)

Geef een reactie

Of deel Pikefel op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.