Maas theater dans podium

Twee grappige poezen op avontuur
 • 3+
 • Muziektheater
Speellijst / tickets

Een vrolijke voorstelling naar de beroemde verhalen van Mies Bouhuys

Pim ligt te soezen in het raam.
Pom zit op de krant.
Pim gaapt.
De klok tikt.
Buiten regent het.
Er is geen poes te zien.
Wat een saaie dag, zucht Pim.
Hij lijkt op gister en de dag ervoor.
Het is tijd voor avontuur.
Kom Pom, we gaan er vandoor!

Pim en Pom zijn twee poezen. Ze zijn grappig en vrolijk en zeker niet saai. Toch wil Pim wel eens iets anders en Pom is het daar mee eens. Niet weer dezelfde sardientjes en dat gekleurde bolletje wol. Gelukkig blijkt ‘iets anders’ helemaal niet ver weg te zijn. Als ze op zoek gaan, komen ze het al snel tegen…

De verhaaltjes over Pim & Pom werden in de jaren vijftig en zestig geschreven door Mies Bouhuys en verschenen met tekeningen van Fiep Westendorp wekelijks in Het Parool. Tegenwoordig zijn ze ook te zien op de televisie en vanaf april 2014 zelfs in de bioscoop.

De Toren van Geluid brengt sinds 2001 interactieve muziektheatervoorstellingen voor peuters, kleuters en dreumesen. Door middel van toegankelijke voorstellingen, waarbij eenvoud en helderheid voorop staan, wil de stichting jonge kinderen kennis laten maken met theater en muziek. Ook wordt er gespeeld voor kinderen/mensen met een beperking. In alle voorstellingen speelt het Tutti Timbri-instrumentarium, dat speciaal ontwikkeld werd voor jonge kinderen, een belangrijke rol.

Tijdens de kerstvakantie, van 20 t/m 28 december, verandert het Maaspodium in een winterwonderland vol fijne voorstellingen zoals Pim & Pom en veel leuke extra’s. Klik hier om daar alles over te lezen.

 • Credits

 • Regie: Frans Schraven

  Spel: Laura Burgmans, Norman van Huut
  Scènefotografie: Milan Photography

   

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Pim & Pom

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.