Maas theater dans podium

Een levend schilderij vol bonte kleuren
 • 2+
 • beeldend theater
Speellijst / tickets

Waan je in een levend schilderij vol bonte kleuren en dansende vormen

‘Pprrrrssssssttt…’ Een groot knalgeel vierkant stuitert vrolijk rond.
‘Plop.’ Een klein blauw cirkeltje springt tevoorschijn en doet een gek dansje om het vierkant heen.
‘Woei!’ Een rode driehoek, twee oranje strepen en vijf groene rechthoeken komen ook op het grote kleuren- en vormen festijn af. Langzaam vinden ze allemaal een plekje en ontstaat er prachtig landschap; in alle kleuren van de regenboog. Aan het einde van de voorstelling verandert het decor in een interactie speelinstallatie. Als kleine Kandinsky’s kunnen de kinderen zelf verder creëren en spelen.

Theatermakers Suzanne Bakker en Rianne Meboer lieten zich voor deze woordeloze voorstelling inspireren door het televisieprogramma ‘Tik Tak’ en de abstracte schilderijen van Wassily Kandinsky.

De makers
Suzanne Bakker en Rianne Meboer delen een voorliefde voor abstracte beeldende kunst  met sterke beeldtaal en weinig woorden. Beiden hebben zij een brede achtergrond in (muziek)theater, mime, clownerie en objecttheater. Met Pim Pam Paars zoeken zij de grens op door abstracte beeldende kunst op een eigentijdse wijze in theater te brengen. Zij ontwikkelden Pim Pam Paars in peuterspeelzalen in de Banne in Amsterdam-Noord en in Theater de Rietwijker. Dit is de thuisbasis van het makerscollectief De Theaterstraat waarvan zij deel  uitmaken.

Pim Pam Paars is een coproductie tussen Stichting TS (de Theaterstraat) en Festival 2 Turven Hoog en wordt ondersteund door Amsterdam fonds voor de kunst en Gemeente Amsterdam Noord.

 • Credits

 • Spel en concept: Suzanne Bakker en Rianne Meboer
  Regieadvies: Paul van der Laan en Tjebbe Roelofs
  Vormgevingsadvies: Calle de Hoog
  Muziekadvies: Jolle Roelofs
  Beeld: Ruben Steeman (Buro RuSt)

Geef een reactie

Of deel Pim Pam Paars op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Pim Pam Paars

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.