Maas theater dans podium

Een lofzang op natuur geïnspireerd op de Intratuin
 • Performance
 • XL
Speellijst / tickets

DEZE ZOMER PRESENTEERT MAAS LOSLOPEND WILD OP LOCATIE: JONG MAKERSTALENT WORDT LOSGELATEN OP OEROL TERSCHELLING, DE PARADE, TOLHUISTUIN AMSTERDAM EN FESTIVAL VOOR DE LEEUWEN IN MAASPODIUM.

Geïnspireerd door het bos onderzoekt Nastaran ‘the fake and the real’. Naast de echte natuur van het bos plaatst zij iets kunstmatigs, de namaakversie die wij mensen van die originele natuur maken. Althans, de onrealistische, geromantiseerde natuur zoals die in haar stadse verbeelding bestaat. Dus denk aan bulderend onweer, tropische regen, gekwetter van paradijsvogels en papegaaien, tornado’s, kolkende watervallen. Tegen een achtergrond van bosbehang, opblaasdieren en nepbloemen playbackt zij bekende popsongs die mierzoet refereren aan de natuur.

Nastaran Razawi Khorasani
Nastaran Razawi Khorasani studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Voor haar studie speelde ze onder andere in Boys & Girls van Onafhankelijk Toneel (Els van der Jagt en Ton Lutgerink) en bij DOX. Daar werd ze onder andere geregisseerd door René Geerlings. De afgelopen jaren speelde zij bij het Ro theater in de voorstellingen Moeders, Branden en Kust (Alize Zandwijk). Bij theatergroep Max. speelde Nastaran in Nacht en Echt waar (Moniek Merkx). Nastaran heeft haar eigen performance collectief KOBE. Met KOBE maakt zij voorstellingen voor Productiehuis Rotterdam, in najaar 2015 maakt zij daar haar tweede voorstelling. In najaar 2013 speelde Nastaran bij Maas theater en dans in CASH. Voor haar rol ontving ze tijdens het Gala van het Nederlandse Theater 2014 een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. Bovendien werd zij in 2013 en 2014 genomineerd voor een VIVA400 Award. In 2015 was zij te zien in Voorjaarsoffer van Maas theater en dans en in 2016 speelt zij weer in CASH.

 • Quotes

 • Credits

 • “Khorasani heeft een goed gevoel voor humor en legt engagement in haar werk.” Sander Janssens, Theaterkrant ★★★.

  “In haar solo ‘Play it back’ in een bos bracht Nastaran Razawi Khorasani met grasmatten, plastic eekhoorntjes en nepbloemen een hilarische persiflage op de manier waarop we als mens de natuur proberen imiteren. Tegelijk maakte ze korte metten met onze drang om steeds weer de hoofdrol te willen spelen in de film van ons eigen leven. Aan het slot gaan alle remmen – en kleren – los tijdens Earth Song van Michael Jackson, op wie Khorasani met natte haren griezelig perfect gelijkt. Een waanzinnige trip van een acteerfenomeen met een ongebreidelde fantasie.” Filip Tielens, Cobra

  “(…) een geniale show met geïmproviseerde special effects en slapstickspel.” Flora van Eerde, Cleeft

  “Pareltjes waren ‘BOG. Een poging het leven te herstructureren’ van BOG, ‘Lutine’ van Orkater en ‘Loslopend wild’ van Maas theater en dans.” Oerol

 • Idee, spel: Nastaran Razawi Khorasani
  Coaching: Moniek Merkx
  Geluid: Jimi Zoet
  Fotografie: Sjoerd Kelderman
  Video: Huub Laurens
  Met dank aan: Dorien Folkers, Thomas Dudkiewicz, Tobias Kokkelmans, Intratuin

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Play it back

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen