Maas theater dans podium

Explosieve theatrale dansmix
 • 8+
 • dans
Speellijst / tickets

Over de keuze tussen fictie of werkelijkheid

Gamen is net als dromen: zonder enig risico je angsten in de ogen zien en je emoties laten gaan. Maar het is en blijft een vlucht uit de realiteit. Kreeg je in het echte leven maar zoveel kansen als in een computerspel. Een verkeerde stap in het echte leven en het is game over. PlayStation is een explosieve theatrale dansmix van Art Srisayam. De pers: “Hartverscheurende puberproblematiek” (Theaterkrant), “Een prachtig dansstuk” (Theater- en Musicalnieuws).

De voorstelling is onderdeel van Loslopend Wild 8+. Nieuw talent dat energiek en vol humor virtuoos danstheater maakt. De smaakmakers van de toekomst presenteren zes korte stukken, drie voor 8+ en drie voor XL.

 • Quotes

 • Credits

 • Maasreporters

 • “Als dit de theatermakers van de toekomst zijn, is er weinig reden voor pessimisme.” (…) “Hartverscheurende puberproblematiek in PlayStation”, “geestig samenspel in Kronkel”, en “een fijn potje vliegen afvangen en opscheppen in Vlieg!, fris geacteerd.” Dick van Teylingen, Theaterkrant ***

  “Veelbelovend talent bij Maas maakt fluïde theater” (…) “Loslopend wild is een aantrekkelijk concept waarin de voorstellingen veel variatie bieden. De energie van al dit jonge theatertalent is veelbelovend en fijn om naar te kijken.”  Jos Schuring, Scènes ***

  “Een inspirerende avond” (…) “heel eigen en een tikkeltje eigenwijs.” (…) “De lach op ons gezicht was niet weg te slaan.” (…) “Playstation was een prachtig dansstuk met een vleugje theater en heel interessant omdat het stuk gevuld was met een duidelijk verhaal en dito concept.” Mara Arts, Theater- en Musicalnieuws.nl

  “De choreografie van deze dans is echt subliem (…) een adembenemende, explosieve dans.” Mieke van der Raay, Ilovetheater

  “De verweving van dans en game is hier absoluut geslaagd.” **** Marleen Hiemstra, Cultuurbarbaartjes

  “Er werd veel gedanst bij PlayStation dat was heel erg mooi.” Esmée (9 jaar), Zapp Theaterprijs

 • Choreografie: Art Srisayam
  Dans: Lynn Meijer, Art Srisayam
  Compositie: Tom van Wee
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Graphicdesigner: Bess Krairat
  Bungee Aerial Coach: Janneke van Amelsvoort
  Met dank aan: Cherish Menzo

  Coaching triple bill: Dorien FolkersSara GiampaoloMoniek MerkxJolanda Spoel
  Techniek: Andrea Spoor, Marcel van Hassel, Peter Raaijmakers, Dennis Stolzenberg (stage)

 • “Het was voornamelijk dans en dat soort dans waar je veel vertrouwen op elkaar nodig hebt. (…) Ik vond het erg mooi en knap gemaakt”
  Brit (12 jaar)

  “Je kan je echt het spel indenken als hij de VR-bril op heeft.”
  Nadia (12 jaar)

  “Het waren zeer mooie beelden en doordat ze het zo goed uitbeelden had je geen woorden nodig om het verhaal te begrijpen.”
  Floor (14 jaar)

  “In de game vliegt het meisje echt. (…) Playstation is een grappig toneelstuk en er word veel in gedanst.”
  Carlijn (12 jaar)

  “Ik vond het een hele leuke voorstelling, omdat ze zoveel doen met de VR-bril.”
  Bibian (11 jaar)

  “Grappig dat hij zulke rare bewegingen maakte met zijn lichaam.”
  Jessey

  “Ik vond de eerste voorstelling heel leuk. Het was heel duidelijk. Het was een mooie dans. Ook leuk dat ze een VR-bril gebruikte.”
  Mila

  “Er hangt midden in de ruimte ergens een VRbril. De jongen is kei benieuwd maar het meisje niet. Zo ontstaat een mooie dans waar het meisje de jongen tegenhoudt.” (…) “Het meisje hangt ook aan een touw waardoor ze vliegt, dat geeft een mooi effect.”
  Suusje

  Maasreporters zijn kinderen en jongeren die meedenken over zo’n beetje alles: ze mogen naar doorlopen van voorstellingen om feedback te geven op de inhoud, worden betrokken bij ons educatief programma, testen workshops uit, worden meegenomen achter de schermen en maken reportages bij premières.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen