Maas theater dans podium

Succesvolle (zaken)mannen met een geheim
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Henry, Philip, Chico en Jackson, zijn vier succesvolle mannen met gezinnen en met hoge posities; zo op het oog het ideale plaatje. Elke vrijdag komen ze bij elkaar om een potje te pokeren. Weg van alle werkstress, vrouw en kinderen, even alleen mannen onder elkaar.

Tijdens deze pokeravond vallen de maskers af en kunnen de mannen helemaal zichzelf zijn: in hun eigen, veilige omgeving hebben ze gemeenschap met elkaar, ver weg van de ‘gewone’ wereld. De wereld waarin ze niet kunnen zijn wie ze willen zijn, waarin jezelf zijn betekent dat je alles kwijt kan raken wat je dierbaar is.

Op een dag deelt één van de mannen mee dat hij besmet blijkt met het gevaarlijke Hepatitus B-virus…. In de thriller die volgt, zien we het leven van de mannen met hun gezinnen in flashbacks voorbijtrekken en proberen we erachter te komen wie de bom onder hun ‘pokerspel’  heeft gelegd. 

Poker vertelt over hechte vriendschap en veiligheid, verwachtingen en verplichtingen, achterdocht en vertrouwen, over het belang van jezelf kunnen zijn en over het ontmaskeren van gezichten en sluimerende, diepgewortelde angsten.

Duur voorstelling: 75 minuten (o.v.b.)

Maker
Stichting Raymi Sambo Maakt is sinds 2018 de naam van de organisatie rondom regisseur en acteur Raymi Sambo. Raymi Sambo maakt sinds 2003 (tot 2018 onder de naam VIG) voorstellingen die hun wortels vinden in de Nederlandse interculturele samenleving. De verhaalgegevens komen vaak uit de niet-Hollandse hoek, maar zijn ingebed in universele thema’s. Raymi Sambo Maakt wil voorstellingen maken die relevant en herkenbaar zijn voor een brede, cultureel diverse publieksgroep.

 • Quotes

 • Credits

 • “Energieke en integere theatervoorstelling over de zoektocht naar jezelf. Met ‘Poker’ brengt Raymi Sambo een eerlijke voorstelling over de consequenties van verborgen andersgeaardheid. In vurige confrontaties worstelen de personages met hun eigen gevoelens en die van elkaar.” NRC ★★★★

   

 • Door: Raymi Sambo Maakt 
  Concept en regie:
  Raymi Sambo Maakt
  Tekst: Esther Duysker
  Spel: Ayrton Kirchner, Syoma Ekhart, Reinier Demeijer, Said El Abboudi e.a.
  Muziek: Vernon Chatlein
  Choreograaf: Shailesh Bahoran
  Kostuums: Jantine Kraayeveld
  Dramaturgie: Gerardjan Rijnders
  Scenografie: Allard Derksen

Geef een reactie

Of deel Poker op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Poker

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.