Maas theater dans podium

Indringend visueel verhaal van dans en circus
 • circus
 • XL
Speellijst / tickets

Portraits and short stories vertelt in verschillende episodes over vaders en zonen, over opgroeien, uit elkaar groeien en ouder worden

Zes mannen tussen de 20 en 60 jaar gunnen ons een intieme blik in hun onderlinge relaties. Een coming of age verhaal waarin jeugdige bravoure en kwetsbare momenten elkaar afwisselen. Aan touwen, palen en op de trampoline trotseren de mannen de zwaartekracht. Dansbewegingen vloeien schijnbaar naadloos over in acrobatische toeren om als vanzelf weer in een verstilde menselijke positie te eindigen. Choreograaf Pia Meuthen verweeft dans en circus tot een indringend visueel verhaal. Gedragen wordt de voorstelling door een cast van dansers en acrobaten. Drie generaties die op zoek gaan naar wat familiebanden en ouder worden voor hen betekenen.

Panama Pictures
Kerngezelschap van theater Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus waarin de disciplines als vanzelfsprekend in elkaar overvloeien. Ongepolijst, dynamisch en bij vlagen vol risico, maar tegelijkertijd ook menselijk en kwetsbaar. Het gezelschap geniet bekendheid binnen het nationale danscircuit maar heeft ook internationaal een plek veroverd met selecties voor diverse dansnetwerken en prijzen, zoals Aerowaves, Modul Dance, Masdanza en Berner Tanzpreise, buitenlandse residenties bij The Place en Tanzhaus NRW en voorstellingen in o.a. Oslo, Frankfurt, Leipzig, Keulen, Weimar, Londen, Gdansk, Moskou, Beijing en Guangzhou.

Deze voorstelling is onderdeel van de Circusdriedaagse. Van 4 t/m 6 november kan je drie dagen lang genieten van gerenommeerde professionals en multi-talenten. Op zaterdag is naast Portraits and short stories de voorstelling The sum of what we do te zien. Wanneer je beide voorstellingen wilt bezoeken kun je hier een voordelig combiticket kopen.

 • Quotes

 • Credits

 • “Portraits and short stories is precies dat wat de naam aangeeft: een verzameling korte verhalen en portretten in beweging. Vol leven, afwisselend en eigen. Spannend om naar te kijken. En plezier om bij te zijn.”
  **** Theaterkrant

 • Gezelschap: Panama Pictures
  Choreograaf: 
  Pia Meuthen
  Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Eddy Becquart, Kim-Jomi Fischer, Fynn Neb, Fabian Krestel, Ruben Mardulier
  Muziek: Jeroen Strijbos & Rob van Rijswijk
  Kostuum: Sanne Reichert
  Licht: Edwin van Steenbergen
  Dramateurg: Angelique Willkie
  Assistent choreograaf en training: Miquel de Jong

Geef een reactie

Of deel Portraits and short stories op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Portraits and short stories

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.