fbpx

Maas theater dans podium

Middelbare schoolperikelen
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

een heftig, geestig en spannend stuk over de keiharde plek die school kan zijn

Casper is verliefd op Lilly. Ze is net verhuisd en nieuw in Caspers klas, waar ze haar plek nog moet bevechten. Bovendien naderen de eindexamens en daar wordt de sfeer niet per se gezelliger van. De klas blijkt een harde jungle waar het recht van de sterkste geldt. En waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Maar welke keuzes bepalen of je winnaar of verliezer, dader of slachtoffer wordt?

De Engelse toneelschrijver Simon Stephens bracht met Punk Rock een heftig stuk op de planken over de keiharde plek die school kan zijn en waar pesten en verliefdheid, vriendschap en geweld vlak naast elkaar bestaan. De druk van de verwachtingen van ouders en leraren komt nogal ongelegen als je eerst nog uit moet vinden wie je zelf bent. Dat is niet zo eenvoudig als ‘anders’ zijn niet wordt getolereerd.

Punk Rock biedt een indringend kijkje op de minder prettige plekken van het schoolgebouw en is  heftig, geestig, spannend en onverwacht. Maar ook pijnlijk herkenbaar voor iedereen die wel eens op een middelbare school heeft gezeten.

 • Credits

 • Spelers:
  Casper: Mitchell Folst
  Lilly: Lieke Visser
  Nicholas: Roel Pronk
  Tessa: Larisha Captain
  Tanya: Esmée Begemann
  Benjamin: Luuk van Gils
  Chadwick: Tjerk Jaarsma

  De makers:
  Tekst:
  Simon Stephens
  Regie: Anny van Hoof
  Vertaling: Sanne Parlevliet
  Regie- en productieassistent: Julia Ham
  Dramaturgie: Robbert van Heuven
  Kostuums: Caroline Vogel
  Decor: Jan van Hoof

  Punk Rock is onderdeel van een samenwerkingsproject tussen Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland (Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gorinchem, Gouda, Leiden, Maassluis), De VAK centrum voor de kunsten (Delft), Jeugdtheaterschool Dordrecht en Jeugdtheaterschool Masquerade (Bilthoven).

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Punk Rock Uitverkocht
 • Punk Rock Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Première