fbpx

Maas theater dans podium

over de kwetsbaarheid van het leven
 • Muziektheater
 • XL
Speellijst / tickets

Rock, kleinkunst, pop en Braziliaanse samba over leven en dood, over gemis en veerkracht.

Wendy Hoogendijk liet zich voor haar muzikale theatersolo Radiostilte inspireren door de kwetsbaarheid van het leven. Energiek vertelt ze over het leven, de plotselinge dood en het menselijk ongemak dat hieruit voortkomt. Ze zingt over gemis, veerkracht en onbegrensde liefde. Met scherpe observaties en krachtige nummers doorbreekt ze de ongemakkelijke stilte die valt als de wereld in één klap verandert.

Wendy Hoogendijk
Wendy Hoogendijk (1987) is een Rotterdamse theatermaakster en zangeres. Haar studie muziektheater aan het Codarts en regie aan de Toneelacademie Maastricht maken haar tot een muzikale verhalenverteller. Na haar afstuderen maakte ze de muzikale cabaretvoorstelling Over mannen. Deze voorstelling leverde haar een halve finaleplaats op bij cabaretfestival Cameretten. Enkele woorden uit het jury-rapport: “Een temperamentvolle dame, energiek, tekstueel interessant en aangename zangstem.” Radiostilte is Wendy’s tweede voorstelling, geregisseerd door Floris van Delft en Wieke ten Cate. Daarnaast heeft ze haar eerste gelijknamige album opgenomen met componist Freek Dicke en band.

 • Quotes

 • Credits

 • Dat Wendy meer is dan een zangeres bleek uit de verbindende teksten die ze tussen de nummers van haar cd door bracht. Hier ontpopte ze zich als een ware kritische kleinkunstenares.

  Je zou van te voren kunnen denken: dit is een zwaar thema voor een album of een theatervoorstelling. Maar Wendy maakt door de manier waarop ze zingt en haar album presenteert het zware licht. Ieder mens krijgt met de dood te maken. Maar hoe ga je daarmee om?

  recensie album presentatie, Rick van Boeckel

 • Spel en zang: Wendy Hoogendijk
  Regie: Floris van Delft en Wieke ten Cate
  Concept en tekst: Floris van Delft, Wieke ten Cate en Wendy Hoogendijk
  Techniek: Jelle van der Holst
  Geluidsontwerp: Serge Dusault
  Muziek: Freek Dicke
  Decor: Vorm & Decor Rotterdam
  Met dank aan: Ruby Soliman, Harry Crielaars, Studio de Bakkerij/springplankfestival en Marjolein Meijers.
  Mede mogelijk gemaakt door SASS Achmea.

Geef een reactie

Of deel Radiostilte op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Radiostilte

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.