fbpx

Maas theater dans podium

Wat is vrouw zijn?
 • spoken word
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Deze voorstelling is onderdeel van de Theater of the Now reeks: interactieve avonden over de wereld nu, met een door jongeren samengesteld randprogramma. Klik hier voor meer informatie over Theater of the Now.

Ze zijn een groep. Mensen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: allemaal zijn ze vrouw. Maar hoe ze vrouw zijn, is heel verschillend. Wit, getint, donker. Islamitisch, christelijk, atheïst. Heteroseksueel, biseksueel, gay. Wat is dat vrouw zijn dan precies? Wie is ‘de vrouw’? Clichébeelden worden neergezet, weerlegd en toegegeven. Met spoken word, bokshandschoenen, veel humor en een rauw randje.

RAUW (v/v) wordt gemaakt door zes vrouwelijke performers en Poetry Circle Nowhere. Bloedeerlijk en kritisch onderzoeken zij wat vrouw-zijn voor hen betekent. Dit zetten ze om in monologen, spel en humoristische scènes. Om zo, mannen en vrouwen na te laten denken over de rol en identiteit van vrouwen. ‘Er moet over de vrouw verteld en gepraat worden, met iedereen.’

Makers
Na een tweejarige opleiding bij Poetry Circle, een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers, begonnen de zes vrouwelijke performers een eigen collectief. Onder leiding van regisseuse Priscilla Vaudelle willen ze hun verhalen en gedichten vertalen naar een voorstelling die het spanningsveld opzoekt tussen het waarachtige en directe van spoken word en het fictieve en geënsceneerde van theater. Regisseuse Vaudelle studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (2013) en is oprichter van theatercollectief LostProject, huisgezelschap van de Tolhuistuin. Ze noemt zichzelf een verhalenverteller van de stad Amsterdam en is niet bang om kritisch naar zichzelf, anderen en de maatschappij te kijken. Ze noemt haar theatervoorstellingen ‘stadstheater’.

Open Rotterdam x Theater of the Now
Het Maaspodium en Open Rotterdam slaan de handen in een voor Theater of the Now. In een reeks reportages brengt OPEN Rotterdam het geluid van de stad naar het theater. En andersom. Voor deze editie: Wat betekent vrouw zijn anno 2018? Bekijk hieronder wat de Rotterdamse vrouwen er van zeggen, en praat mee tijdens het randprogramma in het Maaspodium!

 • Quotes

 • Credits

 • “Een voorstelling waarin je het ene moment een brok in je keel kreeg en het andere moment het uitproestte van het lachen.
  Het is Priscilla Vaudelle wederom gelukt om samen met de spelers de twee kunstvormen, theater en spoken word, samen te voegen en zorgvuldig te blenden tot een nieuwe prachtige RAUW(e) kleur.”
  Rellie/Rellieatuur

  “De voorstelling Rauw (v/v) bevat al die dingen die je als vrouw eens de wereld in wil gillen, schreeuwen, fluisteren, boksen maar die je meestal maar inslikt.”
  Babs Gons, spoken word artiest

  ‘Een voorstelling waarin je het ene moment een brok in je keel kreeg en het andere moment het uitproestte van het lachen.’
  Farell

  “Het voelt niet als een ophemeling van de vrouw, maar als een realistisch beeld vanuit persoonlijke verhalen. Soms zelfs zo persoonlijk, dat ik alleen maar respect kan hebben voor het lef dat er getoond wordt.”
  Sander

 • Door: Poetry Circle Nowhere, Lostproject
  Regisseuse: Priscilla Vaudelle
  Regieassistent: Toni Blackwell
  Spelers: Mariëm Zian, Maaike Boumans, Zeinab el Bouni, Sandy Bosmans, Roziena Salihu en Mare Groen

Geef een reactie

Of deel RAUW (v/v) op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • RAUW (v/v)

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.