Maas theater dans podium

Spannende live game voor de hele familie
 • 6+
 • theater
 • video
Speellijst / tickets

Klik hier voor De Grote Red Je Reet Show in het Maaspodium in Rotterdam.

Echte jongens zijn stoer, sterk, houden van timmeren, sleutelen en tegen een bal schoppen. Het zijn doeners, vechters, geen praters en absoluut geen huilers. Een echte jongen wint. En, heel belangrijk, een echte jongen redt in elke situatie z’n reet, wat er ook gebeurt.

In De Grote Red Je Reet Show gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende race van drie rondes. Een reality spelshow maar dan live en recht voor je neus. Zijn de mannen wel zo stoer als ze eruit zien? Zullen ze zich toch laten kennen? En zijn ze sterk genoeg om te verliezen?

De Grote Red Je Reet Show is een mashup van X Factor, Holland’s Got Talent, Expeditie Robinson, De 1, 2, 3 Show en Jackass voor 6+. Stoer gedoe over zeer gevoelige zaken. Met alle spelers uit Geerlings’ succesvolle voorstelling AAIPET die vijf jaar heeft getoerd.

Regisseur René Geerlings maakte eerder een grotezaalvoorstelling voor 6+: Juffenballet.
De pers: “Sprankelende grote zaalvoorstelling vol humor” (Trouw), “Overweldigend totaaltheater” (Scènes), “Opzwepende songs geven de voorstelling vleugels” (NRC).

René Geerlings over De Grote Red Je Reet Show:
“Door films, boeken en tv, door opa’s, oma’s, vaders en moeders wordt ons al jaren een beeld geschetst van hoe een jongen eigenlijk hoort te zijn. Een hardnekkige blauwdruk waar we maar niet vanaf komen met z’n allen. En in deze nieuwe tijd komen daar nog meer verwachtingen bij, want tegenwoordig moet je als jongen ook over je gevoel kunnen praten zonder slap te lijken, moet je er goed en verzorgd uitzien zonder te vrouwelijk te zijn. Ook ligt er in deze maatschappij veel nadruk op ‘winnen’. Het leek me goed om daar een voorstelling over te maken en kinderen een hart onder de riem te steken. Natuurlijk met humor en een vette knipoog.”

 • Credits

 • Educatie

 • Concept, regie: René Geerlings
  Tekst: Sanne Schuhmacher
  Spel: Milan Boele van Hensbroek, Erwin Boschmans, Dionisio Matias, Sacha Muller, Manon Nieuweboer, Felix Schellekens, Raffello Oostburg (stagiair)
  Muziek: Amir Vahidi
  Decor, kostuums: Calle de Hoog
  Licht: Remko van Wely
  Kostuum assistentie: Juliette Mout

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. De Grote red Je Reet Show wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Versterking.

 • We strijden tegen elkaar in een ogenschijnlijk doodgewone quiz over jongens en meisjes. Maar  in de ruimte waar de afvallers worden opgevangen, begint het feest pas echt. Hier mag iedereen zelf keuzes maken en een eigen rol spelen. Uiteindelijk verliest iedereen en krijgen we een bruisende training ‘omgaan met tegenslagen’.

  Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Een theater- en dansdocent van Maas
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: educatie@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

Geef een reactie

Of deel De Grote Red Je Reet Show op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen