Maas theater dans podium

Onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline
 • dans
 • hiphop
 • XL
Speellijst / tickets

REDO
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een kortere rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen, niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

REDO is een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

Voor zijn rol in REDO ontving Redouan de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019′.

 

Heritage
In zijn solo Heritage gaat Shailesh Bahoran op zoek naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels.

Duur double bill REDO + Heritage: 60 min (o.v.b.)

Maker
Shailesh Bahoran is een veelzijdig theatermaker en choreograaf. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Deze werkwijze en filosofie leiden tot innovatieve en experimentele stukken die hem al veel lof, nominaties en erkenning binnen de danswereld opleverden. Shailesh is artistiek verantwoordelijk voor alle uitingen van Illusionary Rockaz Company en in korte tijd wist hij naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, Ignite en Aghori. Naast theatermaker en choreograaf is Shailesh een veelzijdige hiphopdanser die zich onderscheidt door zijn fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit. Hij heeft stevige roots in de hiphopcultuur en bekwaamde zich, zowel solo als met zijn crew Illusionary Rockaz Company, in de stijlen bboying (breakdance) en poppin.

 • Quotes

 • Credits

 • REDO

  Winnaar Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’

  “Briljante breakdancer, met jaloersmakende bewegingskwaliteiten” Theaterkrant.
  “Hij wervelt over het podium en doet de ene na de andere halsbrekende dansmove met een energie die grenst aan heilig vuur” Trouw.
  “Samen met de veelzijdige choreograaf Shailesh Bahoran, zelf breakdancer, rafelt Redouan al zijn bewegingen uiteen en intensiveert en verfijnt ze. (…) Met een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt, heeft Redouan zich ontwikkeld tot internationale breakdancer”
  Volkskrant★★★★.
  Heritage
  “Wanneer hij in lotushouding eindigt, kun je als toeschouwer niets anders bedenken dan dat je hier een authentiek danser hebt gezien” Theaterkrant.
 • Door: Shailesh Bahoran, Illusionary Rockaz Company

  REDO
  Concept, regie:
  Shailesh Bahoran
  Choreografie: Redouan Ait Chitt, Shailesh Bahoran
  Dans: Redouan Ait Chitt
  Compositie: Rik Ronner
  Lichtontwerp: Mike den Ottenlander
  Beeld: Shueti
  Fotografie: Sjoerd Derine
  Met dank aan: Leo Spreksel

  Heritage
  Concept, regie, choreografie, dans: Shailesh Bahoran
  Lichtontwerp: Peter Lemmers
  Productie is mede mogelijk gemaakt door: Korzo, Spin off, ISH met de Nieuwe Makersregeling van
  Fonds Podiumkunsten

Geef een reactie

Of deel DOUBLE BILL: REDO + Heritage op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • DOUBLE BILL: REDO + Heritage

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.