Maas theater dans podium

Acrobatische parallelle werelden
 • circustheater
 • XL
Speellijst / tickets

Over wat we verliezen en de raadselachtige logica van ons geheugen

Mensen, spullen, momenten, idealen. We raken ze kwijt. Wij allemaal. Van sommige kennen we het verlies, maar ons wispelturige geheugen speelt ons parten. Je kiest niet wat je wel of niet herinnert. Herinneringen zijn onbetrouwbaar, sterker nog, ze kunnen zelfs transformeren. En wat gebeurt er met dat wat écht verloren ging? De holle leegte die achterblijft als je iets kwijtraakt? Is dat de ruimte die je nodig hebt om plaats te maken voor iets nieuws?
Dansers en acrobaten ontmoeten elkaar in parallelle werelden: een hellend en hangend decor verdeelt de ruimte in verschillende lagen. In dit universum tarten de mannen alle wetten van de zwaartekracht. Ze dagen elkaar uit met spannende lucht- en vloeracrobatiek, op zoek naar de raadselachtige logica van ons geheugen.

Makers
Met Panama Pictures ontwikkelt choreograaf Pia Meuthen een nieuwe en authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, maar met een natuurlijke souplesse waarbij dans en circus naadloos in elkaar overvloeien. Muziek vult deze combinatie aan. Voor Requiem for Lost Things componeerde van Strijbos & Van Rijswijk nieuw werk waarin hun elektronische klankwereld de dialoog aangaat met de klarinet en contrabas die Han Stubbe en Hannes d’Hoine live bespelen. De voorstelling wordt gedragen door een internationale cast bestaande uit dansers en acrobaten.

Circusdriedaagse
Requiem for Lost Things is onderdeel van de Circusdriedaagse. Drie dagen lang circus! Ook dit jaar nemen verschillende internationale circusgezelschappen het Maaspodium over met een gevarieerd programma van 16 t/m 18 november. Circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond. Spectaculair ver en recht voor je neus. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de net afgestudeerde circusmakers. >> Klik voor het gehele programma

 • Credits

 • Choreografie: Pia Meuthen
  Dans/ acrobatiek
  : Francesco Barba, Fabian Krestel, Tarek Rammo, Jefta Tanate & Nilda Martinez
  Live muziek: Han Stubbe & Hannes d’Hoine
  Compositie: Strijbos & Van Rijswijk
  Scenografie: Sammy van den Heuvel
  Ontwerp kraaien: Matt Jackson
  Kostuumontwerp: Sanne Reichert
  Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
  Dramaturgie: Angelique Wilkie
  Assistentie & training: Miquel de Jong

  Requiem for Lost Things is een productie van Panama Pictures in co-productie met Strijbos & Van Rijswijk.

Geef een reactie

Of deel Requiem for Lost Things op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Requiem for Lost Things

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.