fbpx

Maas theater dans podium

Politiek en utopie
 • Performance
 • XL
Speellijst / tickets

Een utopische zoektocht naar een beter bestaan

Reverse Colonialism is een politieke performance waarin vier Afrikaanse Antwerpenaren een poging doen het moeizame migratie-integratie dilemma op te lossen. Hun antwoord? Een nieuw land voor Afrikaanse-Europeanen en Europese-Afrikanen, waarin ze zelf de normen bepalen. Ze dagen het publiek uit om hun fantasieën, vooroordelen en meningen in te zetten tijdens een gezamenlijke utopische zoektocht naar een beter bestaan. Hun explosieve energie is uniek en ongecensureerd en met Reverse Colonialism tonen ze hun kritische, scherpzinnige kijk op onze samenleving.

In deze voorstelling wordt Engels gesproken.

Onderdeel van het Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. 13 en 14 oktober is het festival met verschillende voorstellingen in het Maaspodium! Hier zijn binnenkort combitickets voor beschikbaar.

>> Klik hier voor combitickets We’re here en Reverse Colonialism
>> Klik hier voor combitickets Here to thereWe’re here Reverse Colonialism
>> Klik voor meer info over het Afrovibes Festival

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer. Mensen voelen een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Het land waar je op woont is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

 • Quotes

 • Credits

 • “In Reverse Colonialism confronteert maker Ahilan Ratnamohan ons op een zeldzaam rattige manier met onze houding tegenover Afrika en Afrikaanse migranten. Een houding die door ons koloniale verleden én heden belast is en waarvan we ons helaas zelden bewust zijn.”
  Theaterkrant ★★★★

 • Regie: Ahilan Ratnamohan
  Spel: Etuwe Bright Junior, Aloys Kwaakum, Lateef Babatunde, John Obi Agbo

Geef een reactie

Of deel Reverse Colonialism op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Reverse Colonialism

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.