Maas theater dans podium

You’re never too young to make a change
 • dans
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Durf jij op te komen voor je mening en voor jouw idealen? Ga je de straat op om te protesteren? Ben je een wereldverbeteraar, een Calimero of een struisvogel?

Danstheatervoorstelling Revolt gaat over opstand en peer pressure. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. En over het jezelf verschuilen achter de groep. Dus niet alleen commentaar op de huidige politiek, maar ook op onze collectieve gedragspatronen.

Wil jij impact op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen. Revolt is een wake-up-call, een oproep aan jongeren om hun stem te laten horen en verschil te maken.

Revolt wordt gemaakt in de kenmerkende multidisciplinaire stijl van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Ze mixt persoonlijke verhalen met real-time sociale experimenten, performance, (muziek)theater, video en dans. Een politiek- en maatschappelijk geëngageerde voorstelling voor 13 tot 113 die je even door elkaar rammelt. Met emoties, kwetsbaarheid, humor en ernst. Cecilia doet uitgebreid vooronderzoek met jongeren tussen de 13 en 25 jaar en verwerkt hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in Revolt.

Eerder maakte Cecilia Moisio jongerenvoorstelling Victory bij Maas theater en dans. Daarmee won Moisio de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019.

Cecilia Moisio over Revolt
“Mijn motivatie om deze voorstelling te maken is het protest- en het stemgedrag van jongeren. Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2010) is een generatie van wereldverbeteraars: ze treden actief op tijdens protestmarsen. Als rode draad voor Revolt neem ik het sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Het sprookje is voor mij een metafoor voor wat er in de wereld gaande is op politiek gebied: narcistische populisten aan de macht, massale ontkenning van globale issues en mensen die denken dat hun stem er niet toe doet. In Revolt staat de keizer voor oude idealen en de witte man aan de macht. Zijn kleren staan voor de leugens die wij continu horen in de politiek en in de media. Het volk staat voor de jongeren die zich (nog) niet durven uit te spreken. Het kind (dat in het sprookje als enige roept dat de keizer naakt is) vertegenwoordigt elke jonge activist die op een Greta Thurnberg-achtige wijze voor zijn doel durft uit te komen en de anderen de weg wijst. Met Revolt wil ik jongeren een hart onder de riem steken en aangeven hoe belangrijk het is om te blijven denken voor zichzelf, hun stem te laten klinken. Ik wil het activisme in de jonge kijker aanwakkeren om een groter verschil te maken in de maatschappij.”

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Zaal: Middenzaal
  Speelperiode: september-december 2021
  Duur: 70 minuten o.v.b. (max. 2 x per dag)
  Speelvlak: 10 m b x 10 m d x 4,5 m hoog (zwevende vloer)
  Leeftijd: 13+ (VO klas 2 t/m 6, alle niveaus)
  Schoolvoorst.:   max. 250 leerlingen incl. begeleiders
  Vrije voorst.: geen maximum
  Educatie: workshop

  Meer weten of deze voorstelling direct boeken? Neem contact met ons op! Mail Rosa Brinks op rosa@maastd.nl of bel haar op 0638780296 (di t/m vr).

 • Concept, choreografie, regie: Cecilia Moisio
  Performance: Yulia Kalinchenko, Kiyan Khoshoie, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz e.a.
  Tekst: Elfie Tromp
  Licht: Mark Thewessen
  Muziek: Joni Vanhanen
  Video: Paul Sixta