Maas theater dans podium

You’re never too young to make a change
 • dans
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Klik hier voor Revolt in het Maaspodium in Rotterdam.

Durf jij op te komen voor je mening? Ga je de straat op voor jouw idealen? Ben je een wereldverbeteraar, een Calimero of een struisvogel?

Danstheatervoorstelling REVOLT gaat over opstand, peer pressure en protesteren. Over kritisch blijven nadenken versus jezelf verschuilen achter de groep. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. Wil jij impact hebben op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Durf jij te zeggen wat anderen niet durven? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen. REVOLT is een wake-up-call, een oproep aan jonge mensen om hun stem te laten horen, hun authentieke zelf te blijven en een verschil te maken.

REVOLT wordt gemaakt in de kenmerkende multidisciplinaire stijl van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Ze mixt persoonlijke verhalen met real-time sociale experimenten, performance, (muziek)theater, video en dans. Een politiek- en maatschappelijk geëngageerde voorstelling voor 13 tot 113 die je even door elkaar rammelt. Met emoties, kwetsbaarheid, humor en ernst. Cecilia doet uitgebreid vooronderzoek met jongeren tussen de 12 en 25 jaar en verwerkt hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in REVOLT.

Eerder maakte Cecilia Moisio jongerenvoorstelling Victory bij Maas theater en dans. Daarmee won Moisio de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019.

Cecilia Moisio over Revolt
“Ik wilde deze voorstelling maken omdat het juist nu erg belangrijk is om kritisch te blijven nadenken en niet altijd mee gaan met wat als ‘norm’ wordt gezien. Ik ben gefascineerd door het protest- en stemgedrag van jongeren en hoe Generatie Z om moet gaan met bewustwording en de vele ‘movements’. Zij willen verbeteren wat de voorbijgaande generaties verpest hebben, maar vechten vaak ook tegen een muur van oude idealen. Ze dragen een grote verantwoordelijkheid, maar wanneer wordt dit te veel voor een generatie? Waar moet je beginnen als persoon om een verschil te maken?”

“Als rode draad voor REVOLT neem ik het sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Het sprookje is voor mij een metafoor voor wat er in de wereld gaande is op politiek gebied: narcistische populisten aan de macht, massale ontkenning van globale issues en mensen die denken dat hun stem er niet toe doet. In Revolt staat de keizer voor oude idealen en het patriarchaat aan de macht. Zijn kleren staan voor de leugens die wij continu horen in de politiek en in de media. Het volk staat voor de jongeren die zich (nog) niet durven uit te spreken. Het kind, dat in het sprookje als enige roept dat de keizer naakt is, vertegenwoordigt elke jonge activist die op een Greta Thurnberg-achtige wijze voor zijn doel durft uit te komen en de anderen de weg wijst. Met REVOLT wil ik jongeren een hart onder de riem steken en aangeven hoe belangrijk het is om te blijven denken voor zichzelf, hun stem te laten klinken. Ik wil het activisme in de jonge kijker aanwakkeren om een groter verschil te maken in de maatschappij.”

 • Credits

 • Educatie

 • Concept, choreografie, regie: Cecilia Moisio
  Performance: Yulia Kalinchenko, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz, Frankly Joe Maulany, Daria Titova (stage) en Bianca Casaburi (stage)
  Tekst: Eva Maria de Wit
  Scenografie: Marlies Schot
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Licht / videodesign:
  Mark Thewessen
  Muziek: Joni Vanhanen, Marlon Penn
  Video: Paul Sixta

  Maas theater en dans wordt mede gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. REVOLT is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van BankGiro Loterij Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Erasmusstichting en Gravin van Bylandt Stichting.

 • Hoeveel ruimte krijg jij als jongere in de maatschappij om jezelf te laten horen? Heb je voldoende vrijheden om jezelf te ontwikkelen en maak je gebruik van de ruimte die er al is? Wanneer bereik jij het punt om iets niet meer te pikken?

  In deze workshop onderzoeken we waar we ons persoonlijk hard voor willen maken. We filteren de boodschap totdat uiteindelijk alleen de noodzakelijke woorden nog overblijven. Een minimaal aantal woorden met maximale zeggingskracht. Samen zoeken we vervolgens de juiste bewegingen om de taal fysiek kracht bij te zetten. Hoe spreek je jezelf niet alleen uit met je stem, maar ook met je lichaam? De workshop wordt gegeven door een dansdocent en een activistische jongere.

  Wanneer: Voor de voorstelling in het theater of enkele dagen voor de voorstelling in de klas
  Duur: 60 minuten
  Wie: Dansdocent van Maas en een activist
  Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
  Prijs: €125,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: educatie@maastd.nl

  De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling.

  Bij de voorstelling wordt ook een online magazine ontwikkeld.

Geef een reactie

Of deel Revolt op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen