Maas theater dans podium

Een oma die steeds meer vergeet
 • 6+
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

“Theaterbeest Pieter Tiddens heeft weinig nodig om zijn publiek te boeien.” Theaterkrant.

“Hier woont mijn oma. Ik wil jullie aan haar voorstellen. Omdat ze stokoud is. Stokoude mensen zie je bijna nooit. Terwijl… op een dag wil iedereen toch stokoud worden?” Elke woensdag gaat Grietje op bezoek bij haar oma Rimpelsteeltje. Om samen iets leuks te doen, te kletsen, te niksen. Dat vinden ze gezellig. Maar vandaag is oma kwijt. En terwijl haar moeder en tantes kibbelen over wat er moet gebeuren, gaat Grietje op zoek.

Rimpelsteeltje is een vrolijke voorstelling over een serieus onderwerp: een oma die steeds meer vergeet. Makers Marlies Helder en Pieter Tiddens kregen allebei met dementie van ouderen in hun familie te maken. Ingewikkeld maar het hoort bij het leven. Er is tegenwoordig veel afstand tussen kinderen en oude mensen. Deze voorstelling overbrugt die kloof. Licht, lief en openhartig.

Duur voorstelling: 60 minuten (o.v.b.)

Maker
Pieter Tiddens maakt met inspirerende theatermakers familietheater over volwassen onderwerpen. Licht van toon met veel muziek. Voorstellingen die uitnodigen om meer theater te gaan zien en misschien zelf te maken. Altijd anders en onmogelijk om in een hokje te plaatsen.

 • Quotes

 • Credits

 • De pers over eerdere voorstellingen van Pieter Tiddens:

  “Lastige ouders schetst een intrigerend beeld van een liefdevol gezin dat wordt geteisterd door de tegenwerking van de omgeving (…) Esther Scheldwacht zorgde voor een heldere regie. Door de heldere perspectiefwisselingen is er precies genoeg dynamiek in deze documentaire theatervoorstelling. Een prachtig ontroerend eindbeeld, dat op de valreep ook poëtische beeldtaal toelaat in deze ter zake doende jeugdvoorstelling.” Theaterkrant.

  “Hele mooie onderwerpkeuze, sterk spel, goede interactie met de kinderen. Een lastig onderwerp licht en toegankelijk gemaakt!” Kunstcentrum de Blauwe Schuit.

  “Pieter Tiddens Scheert langs de grenzen van de publieke frustratietolerantie en overleeft met glorie” Juryrapport, de Gouden Krekel.

 • Door: Pieter Tiddens
  Tekst, spel:
  Marlies Helder, Pieter Tiddens
  Regie: Domenico Mertens
  Muziek: Marlies Helder
  Decor: Jolanda Lanslots
  Kostuums: Regina Rorije
  Dramaturgie: Annemarie Wenzel

Geef een reactie

Of deel Rimpelsteeltje op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Rimpelsteeltje

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.