fbpx

Maas theater dans podium

Drie duetten over relaties
 • circus
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Een avond met intieme duetten op het snijvlak van dans en circus.

Jonge talenten opgeleid aan de circusacademies Acapa (Tilburg) en Esac (Brussel) treffen in deze triple bill de performers van Panama Pictures. Drie maal staat een andere circusdiscipline centraal. Cyr wheel, messen werpen en aerial straps nodigen uit tot spannende ontmoetingen waarbij acrobatiek en dans naadloos in elkaar overvloeien. De performers trekken ons hun wereld in, ze laten ons de verschillen van hun karakter proeven, delen hun verbondenheid met ons en testen hoever ze elkaar werkelijk kunnen vertrouwen. De grenzen van vriendschap worden opgezocht en de wetten van de zwaartekracht getart.

Met haar gezelschap Panama Pictures heeft choreograaf Pia Meuthen een nieuwe taal ontwikkeld waarin dans en circus als vanzelfsprekend in elkaar overvloeien: ongepolijst, bij vlagen vol risico maar tegelijkertijd ook menselijk en kwetsbaar en vooral gestript van elk spektakel. Gedragen worden haar voorstellingen door de persoonlijkheid van haar charismatische performers; een internationale cast die bestaat uit dansers en acrobaten met verschillende leeftijden en achtergronden. Hun persoonlijke inbreng en eigenheid zijn van groot belang bij het ontstaan van de voorstellingen.Panama Pictures geniet bekendheid in Nederland maar heeft ook internationaal een plek veroverd met selecties voor diverse dansnetwerken, buitenlandse residenties en voorstellingen in o.a. Duitsland, Polen, Rusland, Noorwegen, Spanje, Indonesië, Maleisië en China.

Over eerder werk schreef de pers: ‘Het resultaat is een wondermooie combinatie, waarbij de scheidslijn tussen dansers en acrobaten volledig vervaagd is’ (circusweb.nl, Gera de Leeuw)

Soms losjes verhalend, dan weer abstracter werken de mannen met elkaars lichamen en de attributen in een bewegingstaal die consequent speels is, soms risicovol, expressief en uitgaand van de kracht van het mannenlijf, maar vooral: eigen.’ (Theaterkrant, Wendy Lubberding)

Panama Pictures is kerngezelschap van Theater Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

 • Credits

 • Choreografie: Pia Meuthen
  Dans/acrobatiek: Francesco Barba, Miquel de Jong, Camille Judic, Fabian Krestel, Felix Vailly
  Muziek: o.a. Strijbos & van Rijswijk
  Kostuums: Sanne Reichert
  Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
  Fotografie: Ben Nienhuis en Rob Hogeslag

Geef een reactie

Of deel Road to Panama op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Road to Panama

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.