Maas theater dans podium

Dansers en muzikanten dagen elkaar uit
 • breakdance
 • muziek
Speellijst / tickets

Breakers, muzikanten en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de muzikanten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Dansers van Maas en musici van RPhO zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.

In 2014 voegden het RPhO en Maas het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In 2015, 2016, 2017 en 2019 werd de succesvolle voorstelling hernomen. Nu maakt regisseur Jolanda Spoel een nieuwe versie met nieuwe dansers, nieuwe muzikanten, nieuw gekozen muziek die kan reizen langs de Nederlandse concertzalen. Wat blijft is het unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen muzikanten en dansers.

“Ontroerend en opzwepend, bravo! Een unieke ontmoeting van de straatcultuur en klassieke muziek” aldus bezoeker Marjolein Niels.

Jolanda Spoel over RPhO meets Maas
“Zeven jaar geleden vroeg het RPhO mij of ik een voorstelling wilde maken met daarin dansers van Maas en musici uit het orkest. En hoewel beide groepen uit verschillende werelden kwamen, was er meteen sprake van een hele goede klik. Ze vonden elkaar doordat ze oneindig veel respect hadden voor elkaars talent en vakmanschap. Ze tilden elkaar echt op. Voor mij als maker was het dan ook echt een feestje om daar een voorstelling mee te mogen maken. Enfin, het mag duidelijk zijn, het is allemaal nogal uit de hand gelopen met deze voorstelling die sindsdien jaarlijks op het programma staat. Vandaar dat we nu behalve Rotterdam ook de rest van Nederland willen laten genieten van deze aanstekelijke symbiose van klassiek en modern”.

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Zaal: Grote zaal / middenzaal
  Speelperiode: oktober t/m november 2021
  Duur: 60 minuten (max. 2 x per dag)
  Speelvlak: 7 m b x 10 m d x 4,5 m h
  Leeftijd: 12+ / XL (VO klas 1 t/m 6, alle niveaus)
  Schoolvoorst.: max. 250 leerlingen incl. begeleiders
  Vrije voorst.:  geen maximum
  Educatie: workshop

  Wil je meer weten of deze voorstelling direct boeken? Neem contact met ons op! Mail Rosa Brinks op rosa@maastd.nl of bel haar op 0638780296 (di t/m vr).

 • Concept, regie: Jolanda Spoel
  Dans, spel: Akif Dalkiran, Remses Rafaela en anderen
  Muziek: Leon van den Berg (altviool), Adriaan Feayaerts (slagwerk), Hadewych Hofland (viool), Remko de Jager (trombone), Ricardo Neto (contrabas), Annerien Stuker (viool), Simon Wierenga (trompet)
  Arrangeurs: Jeroen Geevers, Steven Verhelst
  Educatie:
  Katinka Reinders
  Kostuums: Dorine van IJsseldijk
  Lichtontwerp: Jeroen Melsen
  Toneelbeeld: Laura van Hal
  Coproductie: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Maas theater en dans

Geef een reactie

Of deel Rpho meets Maas op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.