Maas theater dans podium

danssolo over de genocide in Congo
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Op zoek naar het de onuitspreekbare. Hoe is het leven te verdragen wanneer iedereen om je heen dood of verdwenen is en alleen herinneringen resten?

De dansvoorstelling Sac au Dos is een solo van Florent Mahoukou uit Congo. Een rugzak met herinneringen aan de burgeroorlog en genocide in 1998 in Congo. De voorstelling gaat over de ervaringen, de wonden en herinneringen aan deze oorlog. Over de bloedbaden en de oorverdovende stilte van de naties die toekeken. Florent danst het onzegbare. De bruutheid van het bloedbad. Het schuldgevoel van de overlevenden. Sac au Dos is het verhaal van een man, zijn persoonlijke geschiedenis die voor hem onaanvaardbaar is en voor de toeschouwer verontrustend. Hoe kan de maatschappij de feiten bagatelliseren en het lijden zo snel vergeten? Sac au Dos is een deconstructie van de oorlog vanuit het perspectief van de slachtoffers. Een vertelling die niet wordt afgesloten maar waarbij het publiek niet weet wanneer deze begint en wanneer eindigt en in verwarring achterblijft.

Afrovibes
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes festival. Afrovibes brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Ze laten het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbinden dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 28 september tot en met 9 oktober in Nederland, waarvan drie dagen in het Maaspodium!

Het festival thema van dit jaar is Fragile Freedom – breekbare vrijheid. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in deze turbulente tijden? Luisteren we naar elkaar? Wij leven in een tijd van heftige ontwikkelingen binnen onze samenleving, een tijd van polarisatie. Vrijheid en democratie komen niet vanzelf, zijn kwetsbaar en bestaan bij het verstaan en begrijpen van de ander. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten zien hoe zij onze huidige tijd ervaren en naar hun verleden en de toekomst kijken.

Ontdek de rest van het programma hier.

Wil jij tijdens Afrovibes meer dan één voorstelling op een dag zien? Kies dan voor de voordelige combitickets op zaterdag en zondag.
<< klik hier voor combitickets zaterdag What Remains 19:00 uur & Sac au Dos 21:00 uur
 >> klik hier voor combitickets zaterdag Afriqueer 19:00 uur & Sac au Dos 21:00 uur 

 • Credits

 • Choreografie: Florent Mahoukou & Andréya Ouamba
  Tekst:
   Dieudonné Niangouna
  Productie:  Tarmac (La scène internationale francophone) & Cie Florent Mahoukou (Congo)

Geef een reactie

Of deel Sac au Dos op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Sac au Dos

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.