fbpx

Maas theater dans podium

Wegens groot succes extra voorstellingen
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

“Spannende coming-out èn doorbraak van Fahd Larhzaoui, zijn kwetsbaarheid veroorzaakt kippenvel”

Schijn is een verhaal over identiteit, geweten en liefde, een coming of age van een jongen van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. Soms moet je liegen om bij de mensen te kunnen zijn van wie je houdt. Maar hoe lang kun je leven als iemand die je niet bent?

In dit waargebeurde verhaal vertelt acteur Fahd Larhzaoui over zijn zoektocht naar hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen.

Nonprofit Kapitalist is een stichting die maatschappelijk relevante voorstellingen wil maken. Met Schijn hebben zij dat bereikt. Om deze voorstelling te realiseren heeft Fahd Larhzaoui intensief samengewerkt met Floris van Delft en Don Duyns.

Fahd Larhzaoui is een echte self made toneelspeler. Hij speelde bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland. In 2012 vertolkte hij de titelrol in Ik Driss De Musical. Naast het theater is Fahd vast verbonden als acteur en presentator aan het populaire kinderprogramma Huisje Boompje Beestje van de NTR.

Floris van Delft regisseert en schrijft bij o.a. de PeerGrouP. Bij Maas maakte hij CASH. Zijn werk gaat van grote voorstellingen op locatie tot theatrale debatten in rechtszalen, maar is altijd betrokken en actueel.

Don Duyns schrijft voor tv, film en theater. Hij schreef onder meer Lang en gelukkig en Snorro voor het RoTheater en Paars voor Growing up in Public. Voor Bellevue Lunchtheater schreef en regisseerde hij o.a. Zwaargewicht.

Schijn is met 10 andere voorstellingen genomineerd voor het Nederlands Theater Festival 2014. Bekijk hier waarom de wijkjury de voorstelling selecteerde.

 • Quotes

 • Credits

 • “Spannende coming-out én doorbraak van Larhzaoui …Schijn is een overrompelende voorstelling, één die een imam tijdens een try-out tot tranen wist te roeren. (…) niet alleen de dappere en ontroerende coming out van een man die publiekelijk de facades neerhaalt, maar ook die van Larhzaoui als belangrijk acteur.”
  Parool (*****)

  “Een indringend geheel, aangrijpend, nooit larmoyant. Fahd Larhzaoui is niet alleen maar ontwapenend. Hij is hier gewoon goed.
  Volkskrant (****)

  “Fahd staat super innemend en krachtig op het toneel. De voorstelling is zijn persoonlijke verhaal en daar word je op een slimme manier in meegezogen. Je snapt zijn dilemma’s, de spagaat waarin hij zit: loyaal aan je ouders zijn en voor jezelf opkomen. Soms leidt dat tot onmogelijke keuzes. Aan t einde wil je vooral roepen: het komt goed, Fahd! Met zoveel lef en kwetsbaarheid zou iedereen op het toneel moeten staan of sterker nog door het leven moeten gaan, als het aan mij ligt. Schijn mag je niet missen.”
  Moniek Merkx, artistiek leider Maas theater en dans

  “Mede dankzij de tekst die Don Duijns voor hem schreef en de energieke enscenering van Floris van Delft maakt hij (Fahd, red.) er met de nodige flair en humor een aantrekkelijke voorstelling van.”
  Theaterkrant (***)

  “Als Larhzaoui over zijn uiteindelijke coming out vertelt, vecht hij tegen echte tranen. Regisseur Floris van Delft verlicht het indringende geheel regelmatig met speelse interacties.”
  NRC (****)

 • Tekst: Don Duyns
  Spel: Fahd Larhzaoui
  Regie: Floris van Delft

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Schijn
 • Schijn
 • Schijn

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.