Maas theater dans podium

een theatrale voetbalchoreografie
 • 10+
 • locatietheater
Speellijst / tickets

op een écht voetbalveld, met tweeëntwintig spelers, één scheids en een reservebank

Voetbal is meer dan schoppen tegen een bal. Voetbal is meer dan sliden tegen een scheenbeen. Voetbal is meer dan trappen op iemands ziel. Regel één: je bent altijd voor je eigen club. Regel twee: je bent altijd tegen de tegenstander. Regel drie: voetbal is oorlog en in een oorlog is alles geoorloofd. Want één ding is zeker: als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.

SCHOPPEN is een theatrale voetbalchoreografie op locatie met tweeëntwintig spelers, één scheids en een reservebank. Een voorstelling waarin zelfs de scheidsrechter partijdig lijkt te zijn. En dat is heel normaal, want zeg nou zelf: tweeëntwintig spelers?! Je kan ze niet allemaal even lief vinden.

Locatievoorstelling – praktische informatie
De voorstelling wordt gespeeld op locatie bij voetbalvereniging HOV/DSJCR, Prinses Beatrixlaan 499 in Kralingen/Crooswijk Rotterdam. De kantine van voetbalvereniging HOV/DSJCR is een uur voor aanvang en een uur na afloop van de voorstelling geopend. Tickets zullen bij binnenkomst in de kantine worden gecontroleerd. Omdat de voorstelling op een voetbalveld speelt, staat het publiek gedurende de voorstelling langs de lijn. Er zijn stoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Mocht het regenen, dan worden er poncho’s uitgedeeld, er is namelijk geen overkapping. Neem voor meer informatie contact met ons op (info@maastd.nl of 010-7070430).

Duur voorstelling: 60 min
Let op! Op locatie kan alleen CONTANT betaald worden.

 • Quotes

 • Credits

 • ★★★★ Theaterkrant
  “Op de afwisselende soundtrack van Gery Mendes is het genieten van al die dansende spelers en spelende dansers met al hun verschillende achtergronden.”
  “Voetbal is een gestileerd gevecht waarin plaats is voor tragiek, heldendom en catharsis. Zo raken BonteHond en DOX en vooral de drieëntwintig mannen op het veld grote onderwerpen op een speelse manier aan.”

  Van de makers van Broek Uit!
  “De rake, doeltreffende voorstelling Broek Uit! zou door de KNVB langs alle kleedkamers gestuurd moeten worden.” ★★★★ Volkskrant (29 november 2016)

 • Concept & regie: Judith Faas
  Tekst: Sanne Schuhmacher
  Compositie: Gery Mendes
  Artistiek advies: René Geerlings, Hildegard Draaijer
  Atelier: Victor Mentink
  Regie assistentie: Millie Lijbers
  Spel & dans: Matthijs Mahler, Dionisio Matias, Milan Boele van Hensbroek, Hali Neto, Serano Pinas, Constantin Trommlitz, Deion Crow Arashi, Turbo van Ommeren, Naigel Mac Nack, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Aristo Mijnals, Dylan Badal, Elyas Fakher, Emillio Valentien, Frankly Joe Maulany, Gino Sanders, John Togba, Jorgos Dimitrakis, Marko Šakić, Melvin Aroma, Noufri Bachdim, Richard Lammers, Ricardo Kerseboom, Seyed Hosseini, Timsie Blyer, Roger Van Kooij.
  Met dank aan: Bureau Gelijke Behandeling, FC Almere, Zwaluwen Utrecht 1911, Omni Vereniging AMVJ en HOV/DJSCR
  Schoppen is mede mogelijk gemaakt door:  Bankgiro Loterij Fonds / Fonds 21 / VSB Fonds / Cultuurfonds Almere / Lira Fonds / Gemeente Almere  / Prov. Flevoland / FPK  / Gemeente Utrecht / Fonds voor Cultuurparticipatie / AMVJ Fonds
  Foto’s: Kamerich & Budwilowitz-EYES2

Geef een reactie

Of deel SCHOPPEN op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • SCHOPPEN
 • SCHOPPEN
 • SCHOPPEN

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.