Maas theater dans podium

Over nietsontziende liefde voor dans
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

Over het opgeven van je stoerheid en je comfortzone en het volgen van je hart.

“Vette moves, dik licht. Wat een power (…) puur, energiek, ontzettend grappig en 100% van nu” (7 Days *****). “Op deze voorstelling zit humor-garantie. Ga ‘m zien” (Theaterkrant ****). “Geraffineerd en vermakelijk. (…) Die lui zijn goed” (Volkskrant ****). “Echt en oprecht met een lach” (Dans Magazine).

Acht jonge mannen, verliefd op dansen en allemaal eigenwijze laatbloeiers, jagen hun droom na: een leven als danskunstenaar. De ambities zijn hoog, maar lukt het hen ook om tot iets te komen? We zijn getuigen van het proces.

Ever Tried. Ever Failed. No Matter. Try Again. Fail again. Fail Better (Samuel Beckett).

100% Selfmade laat zien dat twijfelen een onverwachte bron van inspiratie kan zijn. Een voorstelling over groeps-struggles, durven falen en nietsontziende liefde voor dans. Met spectaculaire trucs, strakke groepsformaties, veel verschillende dansstijlen en een vette laag humor.

DOX en Maas theater en dans werken met een team van jonge makers en dansers: stoere gasten, van oorsprong breakers. In najaar 2015 maakten DOX en Maas een succesvolle tournee met 100% Selfmade.

Duur voorstelling: 75 minuten.

Double bill 100% Selfmade en Solo van Nas & Jim
Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november zijn 100% Selfmade (20:15 uur) en Solo van Nas & Jim (22:00 uur) in een Double bill te zien in het Maaspodium. Bezoek beide voorstellingen, zing de sterren van de hemel door de autotune en dans tot in de late uurtjes bij de afterparty met DJ Don Dev. De betere foto’s van de avond maak je natuurlijk met de Maas selfiesticks.

> klik hier voor combitickets 100% Selfmade en Solo van Nas & Jim op vrijdag 24 november
> klik hier voor combitickets 100% Selfmade en Solo van Nas & Jim op zaterdag 25 november

 

 • Quotes

 • Credits

 • Educatie / randprogramma

 • Extra's

 • “Vette moves, dik licht. Wat een power. 100% Selfmade is puur, energiek, ontzettend grappig en 100% van nu.” 7 Days ★★★★★.

  “Op deze voorstelling zit humor-garantie. Ga ‘m zien.” Charlotte Schultz, Theaterkrant ★.

  “100% Selfmade gaat over theater maken, en dat gebeurt geraffineerd en vermakelijk. (…) De dansers zijn eigenzinnige aandachttrekkers, en op de juiste momenten zijn er meer gepolijste scenes. (…) Het doen alsof ze honderd procent selfmade en onervaren in de theaterwereld zijn werkt droogkomisch, maar vooral ontwapenend. Die lui zijn goed en volgen hun passie.”  Mirjam Van Der Linden, Volkskrant ★.

  “Uit de botsing tussen de dansersego’s komen aanzetten voort tot dansnummers die zichtbaar veel te goed zijn om afkomstig te zijn uit het terloops in beeld gebrachte boekje Choreografie voor dummies. (…) 100% Selfmade cultiveert op prikkelende en vooral ook humoristische wijze de onafgemaakte ambitie van dit ‘honderd procent zelfgemaakt’optreden.” het Parool ★.

  “Ze ontroeren, laten je lachen en weten zelfs charmant te blijven als ze met hun broek op de enkels in een glittershort over het podium hupsen.” LiveLikeTom.

  “Overtuigende dansers, een duidelijk verhaal, een zichtbare boodschap, oneindig veel energie en bovenal heel veel lol in dans. (…) Buiten dat het geweldige dansers zijn, voegen ze met hun humor, persoonlijkheid en gedrevenheid extra charme aan de dansvoorstelling toe. Ik geloof wat ze doen en zeggen. 100% Selfmade is echt en oprecht met een lach.” Sabrina Menheer, Dansmagazine.

  “Zó strak, zó gelijk, zó professioneel en zó mooi om te zien hoe flexibel ze hun lichaam bewegen.” De Pit.

  “In tien minuten vol fantastische dans laten de acht topdansers met duizelingwekkende headspins, salto’s en radslagen zien wat ze kunnen: zo verlaat iedereen de zaal toch nog met een grote glimlach.” CLEEFT.

  “Acht gepassioneerde dansers, entertainers en aandachtstrekkers (…) met spectaculaire trucs, solo’s en strakke groepsformaties (…) een combinatie van humor en verschillende dansstijlen.” Cultuurbarbaartjes.

 • Dans: Dane Badal, Erik Bos, Thomas Bos, Liam McCall, Giorgio Costa (2015), Deion Holwijn (2017), Rein Luuring (2017), Mohamed Naaleye (2015), Aviwe November (2017), Cris van TolWouter Vrijlandt (2015)
  Concept, regie: Arthur Rosenfeld
  Choreografie: Arthur Rosenfeld i.s.m. Erik Bos, Niels van der Steen en de dansers
  Spelcoaching: Victor Mentink
  Dramaturgie: Moos van den Broek
  Decor: Ascon de Nijs
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Licht: Paul van Laak
  Visuals: Thomas Bos
  Concept, artistiek advies: Hildegard Draaijer
  Met dank aan: Dorien Folkers
  Beeld: Noa Verhofstad
  Fotografie: Guido Bos / EYES2 (Annette Kamerich, Peter Budwilowitz)
  Video: Huub Laurens, Thomas Bos
  Coproductie: DOX / Maas theater en dans

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam en Ministerie OCW. Dansproducties bij Maas worden structureel mede gefinancierd door Fonds Podiumkunsten. DOX wordt gesteund door Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Utrecht en Fonds Podiumkunsten.

 • De workshop en het breakdance college zijn zowel geschikt voor scholen als voor het vrije publiek in het theater, voorafgaand aan een voorstelling.

  Workshop 100% Selfmade
  De dansers van 100% Selfmade ontwikkelden elk een tutorial. Dat is een instructievideo waarin je dansmoves leert. Tijdens de workshop geven we een introductie over het ontstaan van breakdance en maken we met de leerlingen naar aanleiding van de tutorials eigen moves en een choreografie. We eindigen in een grote dance battle. De workshops worden zoveel mogelijk door de dansers zelf gegeven (in 2015 was dat een groot succes).
  Klik hier voor de tutorials.

  Wanneer: voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 50 of 100 minuten
  Wie: waar mogelijk dansers 100% Selfmade
  Capaciteit: 30 leerlingen
  Prijs: €75,00 (50 minuten variant) excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  €150,00 (100 minuten variant) excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: sara@maastd.nl
  Let op: Voor deze workshop is een grote ruimte nodig.

  Inleiding: Breakdance college
  In een interactief breakdance college praten we de deelnemers in een half uur bij over breakdance. We beginnen met een stukje geschiedenis: hoe is de breakdance ontstaan. Daarna bespreken we alle basismoves, en eindigen met een demonstratie van de moves.

  Wanneer: voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas
  Duur: 30 minuten
  Wie: waar mogelijk dansers 100% Selfmade
  Capaciteit: 30 leerlingen in de klas/ 90 deelnemers theater
  Prijs: €50,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats
  Contact: sara@maastd.nl

 • Tutorials
  Alle acht dansers uit seizoen 2015/2016 hebben een eigen tutorial gemaakt waarin ze je moves en skills leren. Klik hier om de filmpjes te zien.

  100% Selfmade bij ploegenpresentatie Tour de France in Utrecht
  Op 2 juli 2015 gaven de dansers een preview van 100% Selfmade tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France in Park Lepelenburg, Utrecht. Bekijk hieronder de video.

55 reacties op 100% Selfmade

 1. Ik vond de voorstelling echt geweldig! Het begin was een beetje onduidelijk en vaag maar aan het einde werd helemaal duidelijk wat er nou precies gebeurde en waar het verhaal over ging. Er zat super veel humor in en het decor was echt heel vet gemaakt. De kwaliteit van het acteren en het dansen was van hoog niveau. Kortom, een super complete en mooie voorstelling!!

 2. Vrijdagavond ben ik voor het eerst in het Maaspodium geweest en ik voelde me er direct thuis. Het gebouw, de sfeer, het publiek en uiteraard de voorstelling zorgden er voor dat mijn liefde voor het toneel weer helemaal op vlamde.

 3. Heel gaaf! De climax opbouw is keer op keer geweldig! Het is een stuk waarvan je niet weet of je de waanzinnigheid eng vind of dat je er om moet lachen.

 4. Ik vond het zo geweldig! De 1ste en 2de klassers keken naar de voorstellingen en ik moest zo hard lachen dat ik bijna moest huilen, haha. Ik had t erg naar mn zin en mn vriendinnen vonden het ook erg leuk. We moesten later cijfers geven voor het optreden en ik gaf een 10!!!
  Aan t einde kregen we te horen dat we een foto mochten maken en dat deden we. Ik vond t erg leuk.

 5. Ik ben vandaag geweest, samen met heel veel van de school 🙂 Heel enthousiast erover! In het begin snapte ik het niet helemaal, maar dat werd echt binnen 5 minuten duidelijk gemaakt; heel knap!! Enorm genoten, zou zo nog een keer komen.

 6. Ik zal het kort houden.
  Geweldig grappig, wat zijn ze cool, kleine details die het geheel tot een feest maken om naar te kijken. En vooral ontzettend knap! Gaat dit zien!!!

 7. BAM! Wat een geweldige voorstelling! Heb onwijs hard moeten lachen (dat was ik ;)) en heb de hele voorstelling met een smile van oor tot oor gezeten (en bewogen ;)). Veel energie, lekkere muziek, geweldige moves en zelfs goed geacteerd. Ik ga het zeker aanbevelen aan vrienden. Jammer dat dit de laatste keer in Rotterdam was.

 8. Wat een hilarisch spektakel gisteren in Alkmaar: schijnbaar achteloos hangende en sparrende jongens in een ontregelende voorstelling vol jongenslol, ontroering, onzekerheid en blijmakende, meeslepende muziek en virtuoze dans. En vooral heel veel lef!

 9. Wat was dat een geweldige show gisteren in Alkmaar! En de workshop van wouter was echt een van de leukste dingen die ik heb gedaan!!! Jullie dans deed echt wat met mij en ik ben super blij dat ik dit mee mocht maken. Heel erg bedankt dit was een dag om nooit te vergeten!

 10. Ik ben vanavond naar deze voorstelling geweest. Zelf ben ik een grote dansliefhebber en zat dan ook de hele tijd mee te bewegen op mijn stoel. Enorm respect voor de prestatie die de jongens neer hebben gezet! Echt helemaal top en weer nieuwe ideeën opgedaan! Verder zaten er veel verrassende elementen in waardoor ik telkens weer moest lachen van “Hoe komen ze erop?”. Kortom: Een aanrader!

 11. Na-glunderend van plezier, kijkgenot en vol bewondering voor jullie prachtige lijven, vorm van show, interactie, dialogen en wat nog meer verheug ik mij NU AL op wat jullie verder hopelijk nog mogen maken. Supertof!

 12. was net met school op het theater vond het super leuk maar ook een beetje g@y… maar het was wel grappig

  ga zo door en blijf vooral jullie best doen

 13. Hi guys, WAT een top voorstelling in Groningen in november. Kon mijn 17 jarige zoon met moeite nog een “theater” in slepen voor sinterklaas, maar hij heeft ook genoten. Gaat jullie voorstelling misschien als kunst opdracht gebruiken voor zijn VWO eindexamen.
  Laat nu (eindelijk oef) zijn haar groeien. hahaha

 14. Super gaaf!!! Heel origineel, geweldig gedanst, grappig, verrassend en afwisselend, de energie en lol spatten van het podium. Ik las in een eerdere recencie: helemaal van deze tijd. Ben ik het volmondig mee eens. Ben al reclame aan het maken onder vrienden en collega’s. Gaat dat zien!
  Overigens zaten wij in Dordrecht als bezoekers van rond de 50 ook tussen schoolklassen; wij vonden dat juist erg leuk (maar ze gedroegen zich dan ook passend).

 15. Wat een gave voorstelling.. heb zeker genoten!
  Giorgio, Thomas en Erik hadden echt mijn ogen op hun zitten.
  man man wat een skills ‘knipoog’
  just do it

 16. Lekkere lieve branie-gasten rammen je vol energie en putten zichzelf EN jou uit. Weinig ballet -dansers halen deze virtuositeit. Meisje naast me en ik konden ogen niet afhouden van Liam (zucht).

 17. Geweldige voorstelling hadden jullie ervan gemaakt, lekker origineel en grappig! Ik ben die dude van het Berlage en kwam nog even om die playlist vragen, als jullie hem hebben kunnen jullie het gewoon mailen. Alvast bedankt heren!

  1. Johan Sebastian Bach – goldberg variaties
   Kanye West – good morning
   El Michels Affair – uzi
   D train – you’re the one
   Nicky Minaj – anaconda
   Nils Frahm – said
   Roberto Roena – que se sepa
   Herbert Von Karajan – air
   James Blake – wilhelm scream
   Ty Parr – aerobics anthem
   Michael Jackson – they don’t care about us
   Totally Enormous Extinct Dinosaurs – blood pressure

  2. Wij zijn vanavond met onze leerlingen van het Vathorst College bij jullie komen kijken. Ze waren onder de indruk! Wat betreft doelgroep lekker risky concept, vooral het begin van de voorstelling. En wat een energie daarna guys! Ook ik kon niet stil zitten, super tof!

   Ook van mij de vraag of ik de playlist mag ontvangen. Heerlijke muziek om warming up’s op te doen, en ik denk dat onze leerlingen misschien de muziek wel willen gebruiken voor een eigen verwerking!

   Heel erg bedankt voor jullie performance!

 18. Dudes, genoten van een geweldige gepassioneerde dansvoorstelling. De vorm van de voorstelling vond ik verrassend tot het einde. En de voorstelling heeft beslist voor jong en oud iets te bieden. Ik vond jullie allemaal geweldig om te zien, maar Goirgio sprong er voor mij tussenuit. Aangrijpende solo, wat een kracht, beheersing en body!

 19. Kon mijn ogen niet van Liam afhouden.. na de show op de foto geweest en nu als achtergrond op mijn mobiel! Erik was ook leuk, maar beetje te oud voor mij helaas….

 20. Ik heb zeker genoten van de voorstelling! Zelf ben ik ook danser en 1 van mijn leraren danste ook mee. De kunst om te kunnen begrijpen waar dit stuk over gaat moet je hebben. CREATIVE MINDS ON TOP! Zo niet is dat heel jammer. De “leerlingen” die er waren, waren heel erg enthousiast en voelde de energie uit de voorstelling super goed. Laat zoveel mogelijk mensen jullie creative mind zien. En hopelijk willen ze het ook begrijpen.

  Thankyou!

 21. Hallo, ik vond het echt leuk maar die jongens achter ons gingen steeds schoppen schelden.
  De dansen waren goed bedacht en toen jullie jullie broek omlaag trokken was best wel raar. Maar het was wel leuk bedacht.

 22. In het begin even inkomen en zoeken wat voor voorstelling het zou worden. Leuke nieuwe ideeën bedacht zoals de camera. Ik vind dat de dansen soms te kort waren, jammer dat pas aan het einde aan één stuk werd door gedanst. Leuk dat jullie elementen terug lieten komen zoals geleerde danspasjes. Leuke gekke voorstelling met humor en plezier. Echt mannen onder elkaar die een voorstelling maken;)
  X gabrielle

 23. Helaas had ik dezelfde ervaring als Charlotte. Zo rommelig dat het danstalent van de heren onderbelicht is. Daarnaast, met een handjevol volwassenen in een zaal met rumoerige leerlingen zitten en er na iets meer dan n uur uitgestuurd worden omdat de voorstelling bedoeld blijkt te zijn voor die leerlingen, voelt niet bepaald welkom. Gezien als een voorstelling van dansers voor dansers, is het ongetwijfeld fantastisch. Nu voelt t alsof ik gedoogd werd vanwege het betaalde kaartje. Het theater had dit beter moeten communiceren.

 24. Echt een must see! Big shout out naar de dansers Dane Badal, Giorgio Costa, Mo Moare (ex Young Stage speler) en de rest. Jullie zijn geweldig wat een humor en positieve energie. Als ik de kans krijg kom ik nog een keer kijken.

 25. Yeeehhh, SG helinium’s theaterklassen (110 lln) waren erbij en ze gingen uit hun dak! Super blij dat we deze voorstelling gekozen hebben om te gaan zien met ze!

 26. De mannen konden erg goed dansen, helaas voor mij vond ik alleen de laatste paar minuten het kijken waard. De rest vond ik veel te langdradig, rommelig en slecht geacteerd. De dansers kunnen het beter bij alleen dansen laten…als er een pauze was geweest, zou ik weg zijn gegaan.

 27. Beste selfmade crew,

  Vanavond jullie voorstelling gezien in Maastheater.
  TE GEK!
  Ja, eerst niet dachten wij, omdat het nogal rommelig en nog niet zo boeiend was. Dat eerste stuk duurde voor ons wat te lang.
  Maaaar, toen ging het langzaam los en echt, TE GEK.
  In het begin heb je geen idee dat jullie zo’n humor hebben en ook verrekte intelligente teksten. We hebben echt krom gelegen, helemaal bij de ego-stukjes over doelgroep etc. De diverse dansstijlen zijn prachtig! Soms wel lekker dat het niet helemaal synchroon gaat, soms juist top dat het dat wel doet.
  De solo’s zijn indrukwekkend heren. Ook de lachdans was te gek. Die gezichten, perfect gemaakt.
  Mijn goede vriendin vertelde honderduit over haar danstijd en hoe tof dat is als je dan na de voorstelling ook nog even een disco gaat kapen. Haar ogen glommen.
  Ik heb slechts 3 van jullie de hand kunnen schudden maar de hoed gaat af voor allemaal natuurlijk.
  Heren, doet zo voort en ik wens jullie en jullie dierbaren een mooie toekomst, met veel beweging en stukjes spek enzo.

  Met vriendelijke groet,

  Caspar de Jonge
  Zanger/zangcoach
  Rotterdam

Geef een reactie

Of deel 100% Selfmade op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • 100% Selfmade
 • 100% Selfmade Uitverkocht
 • 100% Selfmade
 • 100% Selfmade
 • 100% Selfmade
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • 100% Selfmade KCR Rotterdam
 • 100% Selfmade KCR Rotterdam
 • 100% Selfmade Bijlmer Parktheater Amsterdam
 • 100% Selfmade Theater Zuidplein Rotterdam
 • 100% Selfmade Theater Zuidplein Rotterdam
 • 100% Selfmade Odeon Zwolle
 • 100% Selfmade Odeon Zwolle
 • 100% Selfmade Schouwburg Almere Almere
 • 100% Selfmade Schouwburg Almere Almere
 • 100% Selfmade Theater aan het Spui Den Haag
 • 100% Selfmade Theater aan het Spui Den Haag
 • 100% Selfmade Theater aan het Spui Den Haag
 • 100% Selfmade Cool Heerugowaard
 • 100% Selfmade Cool Heerugowaard
 • 100% Selfmade Jonge Harten Groningen
 • 100% Selfmade Jonge Harten Groningen
 • 100% Selfmade De Krakeling Amsterdam
 • 100% Selfmade Zinintheater Nijverdal
 • 100% Selfmade Stadsschouwburg Utrecht Utrecht
 • 100% Selfmade De Meerse Hoofddorp
 • 100% Selfmade De Meerse Hoofddorp
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade De Harmonie Leeuwarden
 • 100% Selfmade De Harmonie Leeuwarden
 • 100% Selfmade Agora Lelystad
 • 100% Selfmade De lieve vrouw Amersfoort
 • 100% Selfmade TAQA Theater de Vest Alkmaar
 • 100% Selfmade TAQA Theater de Vest Alkmaar
 • 100% Selfmade Vorstelijk Complex Utrecht
 • 100% Selfmade Vorstelijk Complex Utrecht
 • 100% Selfmade Theater Kikker Utrecht
 • 100% Selfmade Theater Kikker Utrecht
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Zaantheater Zaandam
 • 100% Selfmade Schouwburg Ogterop Meppel
 • 100% Selfmade Isala Theater Capelle aan de IJssel
 • 100% Selfmade Ainsi Theater Maastricht
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Maaspodium Rotterdam
 • 100% Selfmade Energiehuis Dordrecht
 • 100% Selfmade Energiehuis Dordrecht
 • 100% Selfmade Theater De Stoep Spijkenisse
 • 100% Selfmade Theater De Stoep Spijkenisse
 • 100% Selfmade De Kom Nieuwegein
 • 100% Selfmade De Kom Nieuwegein
 • 100% Selfmade Het Huis Utrecht Utrecht
 • 100% Selfmade Bijlmer Parktheater Amsterdam
 • 100% Selfmade Icoontheater Amersfoort
 • 100% Selfmade ICOONtheater Amersfoort
 • 100% Selfmade Nationale Theater (Spui) Den Haag

Bekijk de openbare voorstellingen