Maas theater dans podium

Celebrating Urban Fusion Bellydance
  • XL
Speellijst / tickets

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 november in het Maaspodium: Shimmy Shake festival, het allereerste Urban Fusion Bellydance Festival van Nederland

Shimmy Shake festival is een driedaags fusion bellydance event met een vol programma, bestaande uit o.a. fusion buikdans gerelateerde workshops en master classes, gala shows, open podium, filmvertoningen en een levendige presentatie over de geschiedenis van fusion buikdans en uiteraard een souk, de gezellige markt die thuishoort in elk buikdans event.

Danseressen van alle niveaus, uit binnen- en buitenland, komen bijeen om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en om van elkaar te leren. Bezoekers kijken hun ogen uit bij de verschillende gala shows met optredens variërend van buitenlandse toptalenten tot lokale amateurdansers. Wees welkom in de wereld van fusion buikdans en ervaar met eigen ogen en oren dit fantastische, energierijke, creatieve dansgenre. Meedansen is niet verplicht, maar altijd mogelijk!

Toegangsprijzen variëren van €0,- tot €25,- pp. Kaarten voor workshops zijn vanaf 21 november niet langer online te reserveren. Wil je zeker zijn van een plekje, mail dan voor info naar pr@liteside.nl

IMPORTANT NOTICE FOR ALL OUR INTERNATIONAL GUESTS
Online ticket sales at Maaspodium are only possible with IDEAL payment method, international payments are not possible. You can buy your ticket(s) by cash or debit card at the ticket office of the Maaspodium during the festival from 21 – 23 November. 

PROGRAMMA ZATERDAG 22 NOVEMBER

Shimmy Shake Souk – markt
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
Struin langs de kraampjes op de gezellige Souk waar je o.a. allerlei fusion and tribal kleding, (zelf gemaakte) juwelen, muziek en DVD’s kan vinden maar ook kan relaxen met een drankje en hapje.

Fusion Belly Dance Photo Exhibition – Marscha van Druuten
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
Tijdens het Shimmy Shake Festival kun je de Fusion Belly Dance fototentoonstelling bezoeken. De prachtige foto’s van fotograaf Marscha van Druuten (Odiza Fotografie) laten de bezoekers kennis maken met de verschillende danseressen uit de fusion belly dance wereld. Wie of wat inspireert hen? Waarom hebben zij gekozen voor dit dans genre? En welke ambities hebben zij?

Egyptian Classics – film
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
De traditionele buikdanseressen zien Caïro als de bakermat van buikdans. In de jaren ’40 werden er prachtige films gemaakt over het nachtleven in Caïro en over de levens van de buikdanseressen. Deze klassieke zwart-wit films uit de hoogtijdagen van de Egyptische filmindustrie zijn stuk voor stuk indrukwekkende producties die de geschiedenis van buikdans laten zien op de meest authentieke manier.

Express yourself – workshop Anasma (FR)
10:30 – 12:30 | Zaal 2 Maaspodium  | €25
Anasma is co-oprichter en codirecteur van de New York Theatrical Bellydance Conference en co-oprichter van de International Urban Bellydance Collective. Anasma is een zeer indrukwekkende danseres, zangeres  en choreografe. Zij heeft een toppositie verworven in de Fusion dans scene met haar enorme creativiteit, lef en uitdrukkingsvermogen. Tijdens deze workshop besteedt Anasma aandacht aan hoe abstracte bewegingen om te vormen in mime en dans. Dansers krijgen meer handvatten om een bredere uitdrukking, kracht en karakter aan hun dans toe te voegen.

Popping and Afro/House footwork  – workshop Obelixx (BE)
13:00 -15:00 | Zaal 2 Maaspodium  | €25
Obelixx is oprichter van de Obelixx Popping Factory. Hij is begonnen als Bboy, heeft zijn Afrikaanse roots met Kuduro dans en Kizomba verkend en werd uiteindelijk verliefd op Popping. Hij is gespecialiseerd in Popping en Afro/House, een mix van Afrikaanse dansstijlen en house dance. Al meer dan 2 jaar doceert hij deze technieken, die uiterst geschikt zijn voor fusion bellydance, aan zijn leerling-buikdansers en -buikdanseressen. Tijdens deze workshop focust hij op Waving/Snaking, lichaamsisolaties, body control, Hit (samentrekking van de spieren) en Tutting (faraonisch/Egyptische manier om de handen en enkels te positioneren). Dus maak je klaar voor nieuwe fusion inspiratie!

Fusion Fantasy Make-up & Hair – workshop Vleer (NL)
14:00 – 15:00 | Foyer Maaspodium | €17,50
Vleer staat bekend om haar fantasierijke en unieke kostuums, haardracht en make-up. Met haar workshops helpt ze performers hun make-up te doen met behulp van de materialen die ze al zelf in hun bezit hebben. Vleer laat zien hoe je het beste uit je eigen materialen kunt halen, en hoe je haar & make-up met behulp van kleur, highlights en contouren met het kostuum kunt laten matchen. Ook wordt aandacht besteed aan hoe make-up er uit komt te zien op het podium en hoe dansers rekening kunnen houden met licht.

Dance with the Widdershins – workshop
15.30 – 16.30 | Maaspodium buiten | toegang gratis*
Doe mee met de community groepsdans van Deosil Scylla, die een volksdans zullen opvoeren uit de rijke traditie Widdershins. Deosil Scylla is een ATS groep bestaande uit zeven dames uit Dordrecht, geleid door Elvira Boekhoven. Zij geven optredens op verschillende folkfestivals en hebben een hechte relatie met de folkrock band Sassenachs.
*let op: reserveren gewenst! Mail je naam en telefoonnummer naar pr@liteside.nl

Wee-ooh! Drum Solo Time! – workshop Sharon Kihara (USA)
15:30 – 17:30 | Zaal 2 Maaspodium  | €25
Maak je klaar voor een leuke en snelle nieuwe originele drumsolo choreografie door Sharon! De drumsolo is een van de meest spannende onderdelen van een dansoptreden. Als danser moet je een speciale kwaliteit en aanwezigheid ontwikkelen, voordat je op een comfortabele manier kunt dansen op een live drum. In deze workshop leer je, naast een volledige dans, de vaardigheden om te dansen op de muziek van band en op live muziek. Je leert je intuïtie en verbinding met je muzikanten te ontwikkelen èn je leert te genieten van het spelen met de precisie en spontaniteit die de drumsolo je ingeeft. Get ready to shimmy, pop and lock your butts off!

The Pitch – meeting
18.00 – 19.00 uur| Foyer Maaspodium | toegang gratis*
Ben jij nieuwsgierig naar andere fusion dansers/danseressen uit Nederland? Wil je graag in contact komen met de landelijke scene? Heb je voor een project een partner nodig die dichtbij je woont? Of lijkt een uitwisseling van docenten en/of dansers je wel wat? Kom naar The Pitch! The Pitch is een meeting voor alle fusion belly dancers en andere geïnteresseerden, waarbij je in 5 minuten iets kunt vertellen over jezelf, je dansstijl, en wat je wilt bereiken. Waar wil je volgend jaar staan? Wat zijn je persoonlijke doelen, wat zijn die van je groep? Sluit je aan bij Tjarda, Maya Acid, Nargis, Sulayca en anderen in deze uitwisseling van ideeën, ambities en wensen. The Pitch is een kennismaking met danseressen uit heel Nederland, mét een concreet resultaat.
*Let op: reserveren is gewenst. Mail je naam en telefoonnummer naar pr@liteside.nl. Vermeld ook even of je actief wilt pitchen, of alleen wilt komen luisteren.

Burlesque “The art of Reveal” – workshop Madame Romanova (NL)
18:00 – 20:00 | Zaal 2 Maaspodium | €25
Burleske is geen dansstijl, maar een vorm van ‘adult entertainment’ met een lange geschiedenis. Door middel van dans, poses en acteer skills vieren burleske artiesten hun vrouwelijkheid en maken ze grappen over seksualiteit. In deze workshop leer je niet hoe te dansen maar leer je hoe te verleiden en te onthullen. Madame Romanova vertelt over de roots van Burleske, over de verschillende stijlen en de muziekkeuzes. Na een demonstratie zal er een warming up zijn en leer je vervolgens de standaard Tease technieken, zoals houding, lopen, poses, oogcontact, handschoen en boa Tease. Je transformeert in een pin-up girl met leuke en gekke gelaatsuitdrukkingen. Je leert op het eind een korte choreografie, met de gratie van Dita von Teese en het plezier van Bettie Page. Het meest belangrijke in deze workshop is dat je bewust wordt van de tastzin en je eigen vrouwelijke lichaam.
Dress code: comfortabele body/ top/ BH and korte broek/knickers/leggings, platte schoenen/sokken en high heels!

Urban Fusion Dance Gala Show
20:30 – 22:30 | Zaal 1 Maaspodium | €17,50 / €15,- / €12,50
Het hoogtepunt van het festival; een enerverende show vol optredens van dansers uit de Nederlandse en internationale top onder wie Sharon Kihara (USA), Tjarda van Straten (NL), Anasma (FR), Piny Orchidaceae (Portugal), Caterina Grimani (IT), Obellyciouz (BE), Nargis (NL) en Rachid Alexander (NL). Gecoachte amateurdansers van het Shimmy Shake talentontwikkelingsprogramma, The Next Level, zullen ook onderdeel uitmaken van deze gala show en voor het eerst optreden met professionele dansers in een professioneel theater!
> klik hier voor kaarten

Afterparty met Sassenachs & Deosil Scylla
23:00 – 00:30 | Foyer Maaspodium | €5 *
Na de Galashow kun je in de foyer je sokken van onder je kilt dansen tijdens de performance van folkrock band Sassenachs, die spelen op o.a. wardrums en doedelzakken. Met een gastoptreden van de danseressen van Deosil Scylla. Na dit optreden kan je op de beats van de Shimmy Shake DJ alle energie die je (nog over) hebt ‘opdansen’!
*Let op: Losse kaartverkoop voor de afterparty alleen op de avond zelf, aan de deur (contant betalen). Afterparty is gratis toegankelijk voor de bezoekers van de Urban Fusion Gala Show.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Shimmy Shake festival Dag 2 2014

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.