fbpx

Maas theater dans podium

Celebrating Urban Fusion Bellydance
  • XL
Speellijst / tickets

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 november in het Maaspodium: Shimmy Shake festival, het allereerste Urban Fusion Bellydance Festival van Nederland

Shimmy Shake festival is een driedaags fusion bellydance event met een vol programma, bestaande uit o.a. fusion buikdans gerelateerde workshops en master classes, gala shows, open podium, filmvertoningen en een levendige presentatie over de geschiedenis van fusion buikdans en uiteraard een souk, de gezellige markt die thuishoort in elk buikdans event.

Danseressen van alle niveaus, uit binnen- en buitenland, komen bijeen om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en om van elkaar te leren. Bezoekers kijken hun ogen uit bij de verschillende gala shows met optredens variërend van buitenlandse toptalenten tot lokale amateurdansers. Wees welkom in de wereld van fusion buikdans en ervaar met eigen ogen en oren dit fantastische, energierijke, creatieve dansgenre. Meedansen is niet verplicht, maar altijd mogelijk!

Toegangsprijzen variëren van €0,- tot €25,- pp. Kaarten voor workshops zijn vanaf 21 november niet langer online te reserveren. Wilt u zeker zijn van een plekje, mail dan voor info naar pr@liteside.nl

IMPORTANT NOTICE FOR ALL OUR INTERNATIONAL GUESTS
Online ticket sales at Maaspodium are only possible with IDEAL payment method, international payments are not possible. You can buy your ticket(s) by cash or debit card at the ticket office of the Maaspodium during the festival from 21 – 23 November.  

PROGRAMMA ZONDAG 23 NOVEMBER

Shimmy Shake Souk – markt
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
Struin langs de kraampjes op de gezellige Souk waar je o.a. allerlei fusion and tribal kleding, (zelf gemaakte) juwelen, muziek en DVD’s kan vinden maar ook kan relaxen met een drankje en hapje.

Fusion Belly Dance Photo Exhibition – Marscha van Druuten
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
Tijdens het Shimmy Shake Festival kun je de Fusion Belly Dance fototentoonstelling bezoeken. De prachtige foto’s van fotograaf Marscha van Druuten (Odiza Fotografie) laten de bezoekers kennis maken met de verschillende danseressen uit de fusion belly dance wereld. Wie of wat inspireert hen? Waarom hebben zij gekozen voor dit dans genre? En welke ambities hebben zij?

Egyptian Classics – film
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
De traditionele buikdanseressen zien Caïro als de bakermat van buikdans. In de jaren ’40 werden er prachtige films gemaakt over het nachtleven in Caïro en over de levens van de buikdanseressen. Deze klassieke zwart-wit films uit de hoogtijdagen van de Egyptische filmindustrie zijn stuk voor stuk indrukwekkende producties die de geschiedenis van buikdans laten zien op de meest authentieke manier.

Tribal Fusion Strengthening (Technical Clinic) – workshop Sharon Kihara (USA)
11:00 – 13:00 | Zaal 2 Maaspodium  | €25
Kom en schoon je techniek op! Deze workshop is uiterst geschikt voor de Triban Fusion danseressen die  techniek willen toevoegen aan hun vaardigheden, maar ook voor de meer ervaren danseressen die hun techniek willen polijsten en verfijnen. We starten met een stevige warming-up, we werken van top tot teen, schonen de lijnen op en zoeken naar de balans zodat meer gevorderde bewegingen geoefend kunnen worden, zoals de fast turns, spins, clean musical layers en accents, flutters en meer. Je leert nieuwe combinaties en de nadruk ligt op de techniek van optreden.

Hip Hop Fusion – Tribal Fusion Belly dance & Hip Hop – workshop Piny Orchidaceae (PRT)
13:30 – 15:30 | Zaal 2 Maaspodium | €25
Piny Orchidaceae is een zeer gepassioneerde danseres en een bevlogen docente. In 2000 begon ze met buikdans en ondertussen is ze volledig verliefd geworden op hip hop en tribal fusion. Sinds 2006 onderzoekt ze, met haar groep ButterflieSoulflow en Jukebox, breakdance, Hip Hop, Popping, House dance, Waacking en Vogue. Ze is afgestudeerd in Moderne Dans en begon deze danstalen met elkaar te combineren. In 2012 richtte ze Orchidaceae Urban Tribal op waar ze urban en club dance combineert met Tribal Fusion Bellydance.
Hip Hop heeft een grote vocabulaire aan stijlen. In deze workshop introduceert zij technische aspecten en de beginselen van Hip Hop, om de taal te verrijken en te verduidelijken die gebruikt wordt bij het mengen met Tribal Fusion. Ze richt zich op groove, isolaties, voetenwerk, dynamiek en een aantal specifieke stappen en stijlen. Al deze technieken worden gestructureerd in oefeningen waar improvisatie en choreografie mogelijk zijn.

The Story about Urban Fusion Bellydance – presentatie
14:00 – 15:00 | Zaal 1 Maaspodium | toegang gratis*
In deze lezing nemen we een kijkje in de geschiedenis. Een presentatie boordevol beeldmateriaal, met de tijdlijn en historische hoogtepunten die hebben geleid tot onze fascinerende, creatieve en vooral vernieuwende dansstijl. Van de 18e eeuwse Ghawazee Gypsies in Egypte tot Urban Fusion Bellydance anno 2014. Met Arya Jansen (Suhaila and Jamila Salimpour methode, Zills and Fusion Bellydance), Nadiya Natali  (Egyptian, Fusion and Théatron Bellydance), Renate Bakker en Maya Acid (American Tribal Style and (Tribal) Fusion Bellydance).
*let op: reserveren is gewenst. Mail je naam en telefoonnummer naar pr@liteside.nl

Buugengs – workshop Janneke Staat (NL) GEANNULEERD
15.00 – 16.00 | Foyer Maaspodium | | €10
Janneke Staat introduceert nieuwe attributen in Nederland: Buugengs. De van oorsprong Japanse S-vormige attributen worden gebruikt om een manipulatie met hypnotiserende effecten te creëren. Tijdens deze workshop ontdekt de deelnemer deze attributen en hoe ze te gebruiken in combinatie met oriëntaalse dans en stoere isolaties.

Awareness of the dancing body – workshop Esther Nederpelt (NL)
16:00 – 18:00 | Zaal 2 Maaspodium | €25
Esther Nederpelt is een ervaren danseres, choreografe en dansdocente in meerdere stijlen, inclusief modern en jazz. Ze is momenteel werkzaam aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Esther heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het observeren, begeleiden en coachen van dansers en dansdocenten (in diverse dansstijlen). Tijdens de workshop gaat zij in op de stage presence van de dansers. Ze gaat in op de kracht van ons bewustzijn en op het vormgeven van dansbewegingen van het lichaam. Hoe bewuster dat plaatsvindt, hoe meer contact er ontstaat met de zeggingskracht van de beweging en hoe sterker de performance.

Shimmy Shake Matinee Mash Up – show
18.00 – 19.30 | Zaal 1 Maaspodium | €12 / €9,50 / €7,50
Een geweldige show met verschillende dans acts door verschillende fusion buikdanseressen. Uiterst gevarieerd, met nieuwe choreografieën, nieuwe talenten en dans acts in ontwikkeling.
> klik hier voor kaarten

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Shimmy Shake festival Dag 3 2014

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.