Maas theater dans podium

Celebrating Urban Fusion Bellydance
  • XL
Speellijst / tickets

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 november in het Maaspodium: Shimmy Shake festival, het allereerste Urban Fusion Bellydance Festival van Nederland

Shimmy Shake festival is een driedaags fusion bellydance event met een vol programma, bestaande uit o.a. fusion buikdans gerelateerde workshops en master classes, gala shows, open podium, filmvertoningen en een levendige presentatie over de geschiedenis van fusion buikdans en uiteraard een souk, de gezellige markt die thuishoort in elk buikdans event.

Danseressen van alle niveaus, uit binnen- en buitenland, komen bijeen om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en om van elkaar te leren. Bezoekers kijken hun ogen uit bij de verschillende gala shows met optredens variërend van buitenlandse toptalenten tot lokale amateurdansers. Wees welkom in de wereld van fusion buikdans en ervaar met eigen ogen en oren dit fantastische, energierijke, creatieve dansgenre. Meedansen is niet verplicht, maar altijd mogelijk!

Toegangsprijzen variëren van €0,- tot €25,- pp. Kaarten voor workshops zijn vanaf 21 november niet langer online te reserveren. Wil je zeker zijn van een plekje, mail dan voor info naar pr@liteside.nl

IMPORTANT NOTICE FOR ALL OUR INTERNATIONAL GUESTS
Online ticket sales at Maaspodium are only possible with IDEAL payment method, international payments are not possible. You can buy your ticket(s) by cash or debit card at the ticket office of the Maaspodium during the festival from 21 – 23 November.


PROGRAMMA VRIJDAG 21 NOVEMBER

Shimmy Shake Souk – markt
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
Struin langs de kraampjes op de gezellige Souk waar je o.a. allerlei fusion and tribal kleding, (zelf gemaakte) juwelen, muziek en DVD’s kan vinden maar ook kan relaxen met een drankje en hapje.

Fusion Belly Dance Photo Exhibition  –  Marscha van Druuten (NL)
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
Tijdens het Shimmy Shake Festival kun je de ‘Fusion Belly Dance’ foto tentoonstelling bezoeken. De prachtige foto’s van fotograaf Marscha van Druuten (Odiza Fotografie) laten je kennis maken met de verschillende danseressen van de fusion belly dance wereld. Wie of wat inspireert hen? Waarom hebben zij gekozen voor dit dansgenre? En welke ambities hebben zij?

Egyptian Classics – film
doorlopend | Foyer Maaspodium | toegang gratis
De traditionele buikdanseressen zien Caïro als de bakermat van buikdans. In de jaren ’40 werden er prachtige films gemaakt over het nachtleven in Caïro en over de levens van de buikdanseressen. Deze klassieke zwart-wit films uit de hoogtijdagen van de Egyptische filmindustrie zijn stuk voor stuk indrukwekkende producties die de geschiedenis van buikdans laten zien op de meest authentieke manier.

Starting with Tribal? Curious? Join – The Underworld – workshop Sharon Kihara (USA)
17:30 – 19:30 | Zaal 1 Maaspodium | €25,-
Deze workshop is perfect voor wie kennis wil maken met tribal fusion, waarbij Sharon Kihara  navigeert tussen Ankoku Butoh, Yoga en Somatic Awareness. Ze leert je vaardigheden om de authenticiteit van je dans te vinden, om pure en inspiratievolle dansen te ontwikkelen en om je nog lekkerder in je vel te voelen. Door theatrale oefeningen, speelse opdrachten en door te experimenteren, leer je de realiteit te bewerken die de dans ruimte omvat. Er is geen speciale dans of theater ervaring vereist, alleen een open mind en gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Urban Tribes Night – showcase of fusion bellydance schools
20.30 – 22.30 | Zaal 1 Maaspodium | €12 / €9,50 / €7,50
Ontdek de talenten van de amateur Urban Fusion bellydanseressen uit Nederland tijdens deze eerste landelijke showcase van Fusion Bellydance scholen. Naast de choreografieën van de scholen presenteren ook de zes finalisten van de Shimmy Shake Factor CO hun dance act.
> klik hier voor kaarten

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Shimmy Shake festival Dag 1 2014

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.