fbpx

Maas theater dans podium

Lonesome showboys zijn eindelijk even zichzelf
 • fysiek theater
 • XL
Speellijst / tickets

Het leven is een bumpy road, you know. Sometimes it’s tof, soms is het gewoon tough. Twijfel en moeilijke things are around every corner. You’re feeling like a lonesome cowboy. But look next to you. Daar is je friend, looking over that same desert of choices. Be brave, step off the beaten track, count down, spot aan en vertrouw jezelf. You know waar dat eindigt, maar boeien.

Vier stadse jongens zijn sterk, stoer en innemend. Ze knallen in een spectaculair toffe show om vervolgens genadeloos door hun hoeven te storten. Hun gelikte sneakers kunnen hun opgeblazen zelfbeeld niet meer dragen. Wie ben ik? Wat is mijn stylo? Ineens worden ze overmand door FOMO, angst voor leegte en voor meisjes. En lijkt niks meer zin te hebben.

Op een speelse manier delen deze jongens met veel gekibbel, slapstick, een teder lied, knuffel- en vechtchoreografieën hun twijfel met het publiek tot ze weer klaar moeten zijn voor ‘the show’.

De makers over Showtje tof doen 2.0
“Als jongere denk je dat je aan veel verwachtingen moet voldoen. Je bent op zoek naar een imago, maar ook naar jezelf. Je wilt leuk en aardig gevonden worden en toont liever niet wat je onzeker maakt of eng vindt. Maar juist dat maakt je tot wie je bent. Met deze voorstelling laten we dit menselijk ongemak zien. Onhandigheid, eerlijkheid, ongemak en zelfspot kunnen lekker hun gang gaan.” In de zomer van 2019 maakten Freek en Jurriën een speciale versie van Showtje tof doen voor De Parade, waar ze 46 keer voor bijna 6.000 bezoekers speelden.

Moniek Merkx over de makers
“Jurriën en Freek zijn goed in klungelen, zichzelf laten zien en belachelijk maken. Die open houding is nodig om een goeie maker te worden. Ik zie dat ze die stap allebei aan het zetten zijn.”

 • Verkoopgegevens

 • Credits

 • Educatie

 • Zaal: kleine zaal
  Speelperiode: apr t/m mei 2021
  Duur: 50 à 60 minuten
  Frequentie: max. 2 keer op een dag
  Speelvlak: 9 m b x 8 m d x 4,5 m h
  Leeftijd: XL / 12+ (VO klas 1-6, alle niveaus)
  Schoolvoorst.: max. 250 leerlingen*
  Vrije voorst.: geen maximum

  * inclusief begeleiders

 • Makers, spelers: Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes met nog twee spelers
  Eindregie: Moniek Merkx
  Composities: Joop van Brakel

 • Als lonesome cowboys en ontredderde prinsessen onderzoeken we de kleine twijfel van de binnenkant en de opgeblazen bravoure van de buitenkant. Eerlijk maar met een beetje zelfspot werken we naar een performance toe. Een showtje waarin we een poging doen onszelf echt te laten zien.

  Thema’s
  imago / zelfspot / falen