Maas theater dans podium

Crimineel theater op De Parade
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

DEZE ZOMER PRESENTEERT MAAS LOSLOPEND WILD OP LOCATIE: JONG MAKERSTALENT WORDT LOSGELATEN OP OEROL TERSCHELLING, DE PARADE, TOLHUISTUIN AMSTERDAM EN FESTIVAL VOOR DE LEEUWEN IN MAASPODIUM.

Ontmoet ‘s werelds meest onbekende schurk. Niemand die hem ooit heeft gezien. Hij heeft namelijk een perfecte eigenschap en dat is onzichtbaar zijn. Vroeger was alles anders, toen was hij nog braaf en goed, maar ook toen werd hij over het hoofd gezien en genegeerd. Hoe pijnlijk kan dat zijn? Nu is het genoeg. Nu zal hij de wereld eens laten zien wie hij werkelijk is. Kom kijken, dit wordt de eerste en enige vertoning van SlechterIK. Het belooft een spektakel te worden.

SlechterIK is een theatersolo met rook, snode plannen, een cavia en veel humor. José Montoya speelde o.a. bij Maas in Staal, HB extra hard, bij Siberia in Krijg nou Titus en in Topdog/Underdog met Eric van Sauers.

José Montoya
José Montoya begon met jongerentheater tijdens zijn studie grafische vormgeving. Na jarenlang gespeeld te hebben in het professionele circuit, studeerde hij in 2010 af als docerend maker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Bij theatergroep Max. speelde José in Hoera een zoon, Hoera een dochter, Alleen op de wereld (2010), Staal en Echt waar. Verder speelde hij in voorstellingen van onder andere Bonte Hond, Likeminds, MC, Het Lab, Het Toneel Speelt en Theatergroep Siberia (Krijg nou Titus). Krijg nou Titus werd genomineerd voor de Gouden Krekel 2009/2010. Naast zijn acteerwerk regisseert José jongeren. Ook was hij te zien in de tv-serie Het Schnitzelparadijs en presenteerde hij bij VPRO’s Villa Achterwerk het programma Proefdier. Bij Maas was Montoya in 2014 te zien in Alleen op de wereld en presenteerde hij zijn solo SlechterIk in Voor de leeuwen#3 (2014). In 2015 speelt hij bij Maas in de herneming van Staal (waar een documentaire van wordt gemaakt), in HB extra hard en Ten ways to know us (een project met jonge Palestijnse makers).

Wolter Muller
Scenarist en toneelschrijver Wolter Muller studeerde in ‘99 af als acteur aan de toneelschool van Amsterdam, maar vervolgde zijn studie meteen met twee jaar regieopleiding. Ook schreef hij dat jaar zijn eerste drie scenario’s onder begeleiding van Paula van der Oest. In de jaren die volgden was hij als acteur geruime tijd verbonden aan gezelschappen als het NNT en het Zuidelijk Toneel, maar bleef ondertussen zijn schrijverschap doorontwikkelen. Eerst als scenarist voor KRO en Vara, later ook als comedy-schrijver voor Spijkers Met Koppen en redacteur van Dit Was Het Nieuws (RTL4). Samen met schrijver/regisseur Floris van Delft begon hij voor toneel te schrijven. Zo bewerkten ze stukken van Schiller, Shakespeare en Sophokles. Hun eerste stap in het jeugdtheater Krijg Nou Titus werd beloond met een Zilveren Krekel en smaakte naar meer.  Recent schreef Wolter afleveringen voor Jeuk (Vara), Flikken Maastricht (Avro-Tros) en zal de voorstelling CASH binnenkort hernomen worden bij Maas. Bovendien wordt CASH vertaald en uitgegeven in Duitsland. De solo SlechterIK voor 8+ werd door hem herschreven tot een nieuw tekst voor een volwassener publiek.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Ik ben gister naar een voorstelling geweest in een heel klein tentje [op De Parade], SlechterIK van Maas. Dat vond ik ook meteen de leukste. (…) Hij wist me echt te raken.” Paradeverkenner Floris Kaayk, de Volkskrant.

  “Montoya laat een ongekende veelzijdigheid van zijn acteertalent zien.” Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant ★★★.

  “Met zijn innemende persoonlijkheid en ogen vol pretlichtjes hypnotiseert hij het publiek.” Anita Twaalfhoven, Trouw.

 • Idee, spel: José Montoya
  Tekst: Wolter Muller naar een idee van  José Montoya
  Eindregie: Jolanda Spoel
  Fotografie: Sjoerd Kelderman
  Video: Huub Laurens

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

Geef een reactie

Of deel SlechterIK op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • SlechterIK Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen