fbpx

Maas theater dans podium

Een voorstelling voor de s(up)porter in elk van ons
 • 8+
 • dans
 • theater
Speellijst / tickets

Voor een nieuwe blik op sport én dans

In 2012 maakte de Spaanse choreograaf Albert Quesada de dansvoorstelling Slow Sports vanuit een soort heimwee. Heimwee naar het teamgevoel dat hij als kind ervoer bij het voetballen en vanuit de constatering dat je voetbal anders beleeft vanuit je luie stoel.

Sprinten, roepen, je teamgenoot een voorzet zien geven, de doelman zien duiken, koppen, scoren, de ziel uit je lijf brullen. Of: de televisie luider zetten, een slok nemen, vloeken, op het puntje van de stoel kruipen, recht springen, de ziel uit je lijf brullen.

Samen met fABULEUS maakte Quesada Slow Sports Kids, want er zijn maar weinig dingen waar kinderen en volwassenen zo evenwaardig van kunnen genieten als sport!

Hoe een bokser op het laatste nippertje een vuist ontwijkt. Hoe een zwemmer moeiteloos door het water glijdt. Maar ook hoe een wave door een voetbalstadion trekt. Slow Sports Kids vertrekt vanuit de schoonheid van de bewegingen in de sportwereld, maar toont ook het actie-reactiespel tussen atleten, verslaggevers en toeschouwers.

Goesting in theater
Deze voorstelling is onderdeel van het festival NL & BE – goesting in theater dat plaatsvindt van 17 t/m 25 oktober in en rondom het Maaspodium. Een herfstvakantie vol spannende voorstellingen, ontmoetingen, pop-up acts en vele extra’s.

 • Quotes

 • Credits

 • Randprogrammering

 • Slow Sports Kids kent een lekker ritme, door een mooi gedoseerde afwisseling tussen vele slow motions, humor en actieve dans. (…) Met veel humor wordt er tegenaan gegaan, de ene keer subtiel, de andere keer heerlijk dol. (…) Met een glimlach verlaat je de zaal.  Theaterkrant

  Een frisse dansvoorstelling met veel potentieel om kinderen warm te maken voor hedendaagse dans. Cobra.be

 • Concept: Albert Quesada
  Creatie en dans: Kim Ceysens/Mireia de Querol, Victor Pérez Armero/Marcus Baldemar, Federica Porello, Albert Quesada, Zoltán Vakulya
  Voice-off: Kim Ceysens, Albert Quesada, JS Rafaeli, Katie Vickers
  Geluidsontwerp: Christian Francois
  Licht– en video-ontwerp:
  Jan Van Gijsel
  Kostuums: Sofie Durnez
  Dramaturgie: Peter Anthonissen
  Productie: fABULEUS
  Coproductie: Krokusfestival P2 – cultuurcentrum Hasselt en Theater aan het Vrijthof i.k.v. interLimburgse Subsidies, Charleroi Danses
  Met de steun van: de Vlaamse Overheid, El Graner (Barcelona)

  Bekijk ook de website van fABULEUS

   

 • De herfstvakantie krijgt een Vlaams tintje met het festival NL & BE – goesting in theater. Voorafgaand aan de voorstellingen en na afloop zijn er veel toffe workshops. Maak bijvoorbeeld niet alleen een vogelhuisje, maar ook prachtige ansichtkaarten of duik in de stripboekenhoek. Zin in lekkere (Vlaamse) frieten? Er is een heus frietkanon aanwezig! 3-2-1-Boem-Boem. Schiet je eigen friet! Een beetje ongezond, maar wel biologisch.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Slow Sport Kids Uitverkocht
 • Slow Sport Kids

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.