fbpx

Maas theater dans podium

Fysiek theater over eigenzinnige buitenbeentjes
 • 6+
 • theater
Speellijst / tickets

“Snipperdagen is een even aanstekelijke als ingenieuze theatervoorstelling.” (De Standaard)

Snipperdagen kijkt door een muzikale bril naar de levens van drie volwassenen met al hun rituelen en verplichtingen, met hun stille afspraken en onuitgesproken gevoelens. De soundtrack van deze bijna woordloze voorstelling bestaat uit een aantal originele variaties op de Zevende Symfonie van Beethoven.

De wereld van Snipperdagen is hilarisch en tragisch. Het is een wereld met een zelf verzonnen taal en eigen spelregels: een soort vadertje en moedertje voor gevorderden. En als het spel iets te (pijnlijk) echt wordt, geven de personages er een absurde draai aan: dagelijkse taferelen ontsporen tot surrealistische dansen, huilbuien tot driestemmige liederen en tenslotte raakt zelfs de zwaartekracht het spoor bijster.

Snipperdagen werd geselecteerd voor TAZ (Theater aan Zee) en voor Het Theaterfestival 2014.

fABULEUS is een veelzijdig productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de ontwikkeling van jong artistiek talent. Er zijn dan ook weinig gezelschappen waar zo’n continue wisselwerking plaatsvindt tussen jongeren, jonge makers en ervaren podiumkunstenaars. De voorstellingen van fABULEUS bereiken een ruim publiek van kinderen, jongeren en volwassenen. fABULEUS werkt vanuit het Leuvense kunstenhuis OPEK en speelt niet alleen in heel Vlaanderen, maar ook steeds meer internationaal.

 • Quotes

 • Credits

 • “Bovenal is Snipperdagen een even aanstekelijke als ingenieuze theatervoorstelling. Een klein, fris bommetje in het Vlaamse jeugdtheater.”
  De Standaard

  “Een frisse mix van bewegingstheater en slapstick, grappig maar niet geheel vrijblijvend. Tersluiks sluipt de tragiek binnen.”
  De Morgen

  “Een kijkfeest met een filosofisch en melancholisch kantje.”
  Knack

 • Concept, vormgeving en spel: Filip Bilsen, Katrien Valckenaers en Lisa Verbelen
  Artistieke coaching: Randi De Vlieghe
  Muziekmontage: Gerrit Valckenaers
  Productie: fABULEUS
  Website: www.fabuleus.be

1 reactie op Snipperdagen

Geef een reactie

Of deel Snipperdagen op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Snipperdagen
 • Snipperdagen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.