Maas theater dans podium

Sculpturen in beweging
 • dans
 • poppentheater
 • XL
Speellijst / tickets

Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance komen samen in Sonatinas 4 Feet. Een voorstelling van Duda Paiva Company en Fractal Collective, geïnspireerd door het werk van de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes.

Alair Gomes maakte in Brazilië in de seventies, foto’s van het perfecte mannelijke lichaam. Verlangen en nieuwsgierigheid waren de voedingsbodem van deze ‘gestolen’ beelden. Rauw, ongekunsteld, soms onbedoeld agressief. In 1992 werd hij als gevolg van zijn foto’s vermoord.

Gomes geloofde niet in het unieke beeld. Met series van opeenvolgende shots creëerde hij een ritme, een beweging, of zoals hij het zelf noemde Sonatinas. Zijn werk bleef lange tijd onbekend. Pas recentelijk werd Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.

Paiva en twee dansers van Fractal Collective pakken de analoge poëzie van Gomes’ Sonatinas op. Camera en telelens worden ingewisseld voor danserslichamen en schuimrubberen sculpturen. Hun voedingsbodem? Grenzen, veiligheid, kwetsbaarheid en hoop. Een zoektocht naar het perspectief en het ritme van de wereld van vandaag.

Duur voorstelling: 60 minuten.
Tickets boeken: Tickets vanaf €10. Klik hier voor de tickets.
Coronamaatregelen: Ga je met je eigen huishouden, boek dan gezamenlijk. Ga je met anderen, boek dan apart. Je hoeft je niet te laten testen en je hoeft ook geen mondkapje op. Wel vragen we iedereen vanaf 18 jaar om anderhalve meter afstand te bewaren. Wij volgen de landelijke maatregelen en passen ons daar direct op aan als er iets verandert.

 

 • Quotes

 • Credits

 • “De mix van urban dance en de bijna documentaire, vertellende dans van Duda Paiva Company heeft een sculpturale zeggingskracht.”“De beeldtaal is ongekend sterk en poëtisch.” Theaterkrant.

  “The puppets are magnificent, and lovingly made.” Movement exposed.

 • Door: Duda Paiva, Fractal Collective
  Concept, regie: Duda Paiva
  Choreografie: Zino Ainsley Schat
  Dans: Zino Ainsley Schat, Conni Trommlitz
  Dramaturgie: Kim Kooiman
  Licht: Mark Verhoef
  Muziek: Wilco Alkema, Zino Ainsley Schat
  Poppen: Duda Paiva, Cat Smits
  Decor: Ascon de Nijs
  Kostuums: Atty Kingma
  Regie assistent: Josje Eijkenboom
  Repetitor: Ilija Surla
  Adviserend curator fotografie: Eder Chiodetto

  Sonatinas 4 Feet is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Amersfoort en Fonds21. Met speciale dank aan Ateliê Fotô, Paul Struijk, Robert Villedieu, CaDance Festival en De Lieve Vrouw!

  Over de makers
  Duda Paiva Company
  maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Duda Paiva ongrijpbare, magische werelden, soms pijnlijk confronterend maar altijd met gevoel voor humor. Paiva staat internationaal bekend om zijn techniek waarmee hij zijn schuimrubberen sculpturen tot leven laat komen: de Object Score.
  De dansers van Fractal Collective zijn pioniers binnen de urban dance wereld en brengen deze dansstijl van de straat naar de schouwburgen. Fractal is actief in de nationale top van de breakdance battle scene.

Geef een reactie

Of deel Sonatinas 4 Feet op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.