Maas theater dans podium

Total reset op mars - wat neem je mee, wat laat je achter?
 • documentaire theater
 • XL
Speellijst / tickets

TG SPACE neemt op ongekende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep.

Om te voorkomen dat de Aarde onleefbaar wordt, wordt de mensheid over Mars en de Aarde verdeeld. SPACE en het publiek nemen de taak op zich om een eerste modelkolonie te stichten op Mars. De zaal is het ruimtevaartschip, de voorstellingsduur bestrijkt de reis naar Mars. Je wordt op reis begeleid door documentaire theatermaker Petra Ardai en live muziek van Jörgen [UNOM] Gario en Modar Salama.

Een belangrijk element van SOS EARTH – 99% weerbaar is de krachtige video-installatie die de hele breedte van het toneel vult, waarin 11 mensen aan het woord komen die uit hun land gevlucht zijn en nu in Nederland leven. Thema’s die in directe verbinding staan tot het fenomeen ‘migratie en vluchten‘ worden in een indrukwekkend caleidoscoop van persoonlijke ervaringen met het publiek gedeeld. In haar dramaturgie heeft Ardai deze 11 mensen een speciale rol toebedacht: zij zijn ervaringsdeskundigen en vormen De Commissie, die weet hoe het is om alles achter zich te laten en een ongewisse toekomst tegemoet te gaan. De Commissie helpt het publiek om deze ‘interplanetaire volksverhuizing’ en het begin van een nieuw leven op de onbekende planeet Mars weerbaar tegemoet te gaan.

Ardai maakt een ongekende realiteit voor het publiek voelbaar: wat betekent het voor je als mens, als je op staande voet je thuis achter je moet laten en een compleet ongewisse toekomst tegemoet treed? Uit welke materie is je individuele weerbaarheid gemaakt die je gaandeweg moet ontwikkelen om te overleven een een menswaardig nieuw bestaan op te bouwen? En welke rol speelt de gemeenschap?

 • Quotes

 • Credits

 • “TG Space lukt het om het publiek bij een moeilijk onderwerp te betrekken. (…) Roerend is het slot waarin het publiek zich moet verplaatsen in de rol van nieuwkomer bij een vreemd volk (marsmannetjes, in dit geval). Hoe treed je dat tegemoet? We moeten op zoek naar verbindende, ontwapenende, universeel gedeelde waarden. Woensdag was het antwoord: met zachtheid en gezang.”
  Volkskrant

  “De inzet om door middel van een gezamenlijk verhaal tot nieuwe inzichten te komen die vervolgens ook handzaam zijn in de werkelijkheid, is bewonderenswaardig….”
  Theaterkrant

 • Concept, Regie, Spel, Tekst: Petra Ardai
  Muziek, Dichtkunst, Spel: Jörgen [UNOM] Gario
  Soundscape, Spel, percussie: Modar Salama
  Dramaturgie: Marieke Nooren
  Video, Editing: Patricia Ribas
  Grafisch ontwerper: Lehel Kovács
  Regie-assistentie, Vormgeving: Marta Pisco
  Zakelijke leiding: Irene Noordkamp
  PR & outreach: Mascha Ihwe
  Techniek: Marco Chardon en Raoul Baeten
  Featuring, De Comissie: Antonije Nino Žalica, Firoez Azarhoosh, Riham Makieh, Vera Illés, Kibret Mekonnen, Meroon Tesfai Keleta Sengal, Zina Abboud, Bassel Heidar, Hoseb Assadour, Adel Al Baghdadi, Sarah Al Nouimi.
  Met dank aan: Rozi Szeleczki, Glenn Venghaus, Panni Pintér, Hilde Tuinstra, Zsófi van Loo, Maja Coric, Jeroen van Rooij, Marieke Wesselink and Claudio Ritfeld

Geef een reactie

Of deel SOS EARTH – 99% weerbaar op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • SOS EARTH - 99% weerbaar

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.