fbpx

Maas theater dans podium

voorronde van de Van Dale SPOKEN awards
  • spoken word
  • XL
Speellijst / tickets

Woordkunst uit het hart

Op 30 oktober vindt in het Maaspodium de eerste voorronde plaats van de Van Dale SPOKEN Awards, met onder andere afgevaardigden van Spoken Word-gezelschappen uit de regio Rotterdam. Zo worden het Dordtse platform Woorden Worden Zinnen, het Rotterdamse Hindaalijk, Ken Theater, Paginagroots en Poetry Circle Rotterdam vertegenwoordigd door awardwaardige vaandeldragers. Met oa Brooklyn, Patrick Ribeiro, Mariana Hirschfeld, Seckou en vele anderen.

Naast deze talenten treden door de jury geselecteerde performers op die zich kunnen aanmelden via www.spoken.fm. Aanmelden voor de Rotterdamse voorrondes kan nog tot 29 oktober.

Van Dale SPOKEN Awards
De voorronde in het Maaspodium is een aanloop op het grote Van Dale SPOKEN Awards in het Oude Luxor Theater. Tijdens deze show op 2 december worden prijzen uitgereikt aan de meest inspirerende woordkunstenaars van Nederland. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Claudia de Breij en Fresku tijdens de voorstelling optreden. De Van Dale SPOKEN Awards zijn een eerbetoon aan de Spoken Word-kunststroming, die de afgelopen jaren in Nederland steeds meer is gegroeid.

Spoken Word weet steeds meer fans aan zich te binden. Niet gek, want de kunststroming trekt liefhebbers aan van zowel rap als literatuur en poëzie. Het genre kenmerkt zich door vaak energieke, taalvirtuoze performances die soms maatschappijkritisch, maar altijd rauw en eerlijk zijn, met sterke emoties. Performers van het genre komen uit alle lagen van de bevolking en uit alle culturen. Niet zo gek dus dat ook hun publiek schittert in diversiteit.

  • Credits

  • Met oa Brooklyn, Patrick Ribeiro, Mariana Hirschfeld, Seckou

In het Maaspodium

Gespeeld

  • SPOKEN

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.