Maas theater dans podium

Jongens in de schijnwerpers
 • dans
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

VERRASSEND FRISSE EN HUMORISTISCHE TESTOSTERONBOM OVER ZEVEN JONGENS IN DE WACHTKAMER VAN HET ECHTE LEVEN.

Maas maakt met HUMAN een documentaire over de voorstelling Staal (een Max. hit uit 2011 van Moniek Merkx die bij Maas werd hernomen in het voorjaar van 2013). We zijn nog niet uitgesproken met de zeven Staalacteurs, stof genoeg voor een documentaire. In juni 2015 wordt nog eenmaal een serie Staal-voorstellingen in het Maaspodium gespeeld en eind 2015 gaat de documentaire in première.

Staal is een wervelende mix van dans, vechtsport, virtuoos stuntwerk en energiek gespeelde theater scènes. Je ontmoet zeven jongens in de wachtkamer van het echte leven, die geduldig wachten tot het over is, dat groeien. Om tevoorschijn te komen als echte man. Als krachtpatser, grappenmaker, carrièreman, rokkenjager, rebel of misschien gewoon als eeuwige puber.

Staal was in 2011 een pers- en publiekslieveling. “Nu al de hit van het seizoen” en “ontroerende bewegingsexplosie” aldus Trouw. “Spicy hormonenslapstick” en “een van de beste Nederlandse jongerenvoorstellingen van de afgelopen jaren” schreef De Groene Amsterdammer. Vier sterren volgens Volkskrant, Telegraaf én Vrij Nederland. En On Stage vond Staal een “verrassend frisse en humoristische testosteronbom”. In 2013 werd de voorstelling hernomen bij Maas theater en dans.

Lees het diepte- interview met acteur Abdelkarim el Baz hier.

 • Quotes

 • Credits

 • “Alles is echt in Staal. Tenminste, zo voelt het. (…) Wanneer krijg je nou de kans om schaamteloos in de breinen te mogen kijken van zeven stoere mannen?”
  Telegraaf ★★★★.

   Volkskrant ★★★★.

  “De acteurs doen met zichtbaar plezier datgene waarvoor ze in de wieg zijn gelegd (…) De wervelende montage bestaat uit geïmproviseerde teksten en spel dat vooral een oermannelijke fysieke kracht uitstraalt, knap gechoreografeerd door Jakop Ahlbom.” NRC ★★★.

  “Nu al de hit van het seizoen (…) ontroerende bewegingsexplosie (…) Regisseur Moniek Merkx maakte een wervelende mix van dans, vechtsport, virtuoos stuntwerk en energiek gespeelde theaterscènes.” Trouw.

  “Een van de beste Nederlandse jongerenvoorstellingen van de afgelopen jaren.” (De Groene Amsterdammer) Vrij Nederland ★★★★.

  “Verrassend frisse en humoristische testosteronbom” On Stage.

 • Tekst/regie: Moniek Merkx
  Spel: Abdelkarim el Baz, Tibor Lukács, Joël Mellenberg, José Montoya, Romano Haynes, Jurriën Remkes, Jeroen van Venrooij
  Muziek: Joop van Brakel
  Decor: Marianne Burgers
  Kostuums: Marike Kamphuis
  Licht: Gé Wegman
  Choreografie: Jakop Ahlbom
  Regie-assistent: Dorien Folkers
  Video: JKTV producties
  Fotografie: 
  Phile Deprez
  Documentaire: Marjoleine Boonstra

  Maas theater en dans wordt structureel gefinancierd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

Geef een reactie

Of deel STAAL op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • STAAL
 • STAAL Maaspodium Rotterdam

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Gespeeld

 • STAAL

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Gespeeld

 • STAAL Maaspodium Rotterdam
 • STAAL Maaspodium Rotterdam
 • STAAL Maaspodium Rotterdam

Bekijk de openbare voorstellingen