fbpx

Maas theater dans podium

Een plek om thuis te noemen
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Mijn naam is Joy Larissa Delima. Na een paar maanden op school kwam ik erachter dat ik de tweede zwarte vrouw ooit was in 60 jaar op de Arnhemse toneelschool ArtEZ. Ik voelde een grote verantwoordelijkheid voor een groep en nam die ook. Maar voor welke groep? En waarom hoor ik daarbij? En nog belangrijker: moet/wil ik die verantwoordelijkheid wel op me nemen?

 “Ik blader wat in mijn vaders stamboomboek uit Curaçao en vind ineens nieuwe informatie. Op deze bladzijde gaat de stamboom terug tot 1600..”

Na het afnemen van een DNA test en een groot onderzoek naar haar stamboom bleef ze achter met shockerende feiten. De voorstelling Stamboom monologen gaat over de zoektocht van deze jonge zwarte vrouw naar een plek die ze thuis kan noemen. Diversiteit is op dit moment een hot topic, ook binnen de theaterwereld. Hoe vindt ze hierin haar eigenheid? En wat betekent het voor haar om vandaag de dag zwart te zijn?

Joy Delima
Joy Delima (1994) is derdejaarsstudent aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. In 2015 studeerde ze af aan de MBO Theaterschool in Rotterdam. Volgend jaar is ze op het toneel te zien in de voorstellingen Allemaal mensen bij Toneelgroep Oostpool en Onze straa’ bij het Nationale Theater. Dit najaar maakt ze haar televisiedebuut met een vaste rol in de politieserie Flikken Rotterdam.

Afstudeervoorstellingen: ontdek de nieuwe makers
In het weekend van 15, 16 en 17 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren! Met op vrijdag Anton de Bies en Aldaïr Pieters, op zaterdag theatercollectief Die Hele Ding en op zondag de nog-net-niet-afstudeerde-maar-derdejaars student Joy Delima.

Laat zien dat je er bij bent & blijf op de hoogte van Stamboom monologen via het Facebook event.

 • Credits

 • Stamboom monologen is een productie van ArtEZ Toneelschool.
  Tekst, concept, spel:
  Joy Delima
  Regie: Joeri Vos

2 reacties op Stamboom monologen

 1. Stamboommonologen! Als je nieuwsgierig bent, wilt leren, een traantje weg wilt pinken, wilt lachen en wilt leren. DOEN!

 2. Stamboommonologen! Als je wilt nieuwsgierig bent, wilt leren, een traantje weg wilt pinnen, wilt lachen en wilt leren. DOEN!

Geef een reactie

Of deel Stamboom monologen op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Stamboom monologen

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.