Maas theater dans podium

praten zonder woorden, muziek zonder instrumenten
 • 4+
 • muziek
 • theater
Speellijst / tickets

“Sticks is precies wat je hoopt dat een concert voor kinderen is: de hoogste kwaliteit op muzikaal én theatraal niveau.” Theaterkrant.

HOE KLINKT OER? In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten te gebruiken en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Een percussieconcert vol humor, van vier oer-nette mannen die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen.
Percossa en Oorkaan maakten eerder de succesvolle producties Tijgers op de Trap (2016) en De Gebroeders Kist, de internationale hit die al bijna acht jaar over de hele wereld toert. Voor Sticks hebben ze opnieuw de handen ineen geslagen.

Duur voorstelling: 55 minuten (o.v.b.)

Makers
Oorkaan maakt met topmusici concerten voor kinderen. Oorkaan wil zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doet Oorkaan in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu. De slagwerkers van Percossa zijn door de lezers van de Slagwerkkrant uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 van de Benelux.

EXTRA’S IN HET MAASPODIUM
Extra in de foyer: spionnenschool
Iemand in dit theater is undercover, maar we weten nog niet wie het is… Sluit je aan bij de spionnenschool, want we kunnen jouw hulp goed gebruiken! We maken GEZOCHT posters, we zullen moeten sluipen en spioneren en als groep opereren om de geheime gast te ontmaskeren. Voordat de voorstelling begint, kun je alvast zelf aan de slag en na afloop van de voorstelling is er een korte spionnenschool-workshop. Deelname is gratis. De spionnenschool is onderdeel van het vakantieprogramma van het Maaspodium en wordt elke vakantiedag voor 4+ gehouden.

Strijk neer op een picknickkleedje
Lunch voorafgaand aan de voorstelling mee met een Maas picknickmandje. Bij de bar krijg je een overladen mand met lekkers en een kleedje. Waar jij neerstrijkt mag je zelf weten. Reserveer er eentje samen met je ticket! Volwassenen €7,50 en kinderen €5,00.

 

 

 • Quotes

 • Credits

 • “Verrukkelijke voorstelling” (…) “Sticks is precies wat je hoopt dat een concert voor kinderen is: de hoogste kwaliteit op muzikaal én theatraal niveau.” Theaterkrant.

  De pers over De gebroeders Kist, de eerdere coproductie van Oorkaan en Percossa:

  “Het trommelen gaat gepaard met swingende choreografie, de lichaamstaal is energiek, de emoties worden via mimiek en muziek helder maar nooit flauw ingekleurd.” Theaterkrant ★★★★.

  “Ze combineren Japans slagwerk met Afrikaanse ritmes of minimal music, jazz, funk en dance tot één groot ritmefeest, waarbij de kleuters in de zaal staan te springen.” Trouw.

   

 • Door: Oorkaan, Percossa
  Regie: 
  Jochem Stavenuiter
  Spel:
  Eric Robillard, Frans Kemna, Freek Koopmans, Janwillem van der Poll
  Artistieke leiding:
  Caecilia Thunnissen, Erin Coppens
  Decor: Hester Jolink
  Kostuums: Johanna Trudzinski
  Dramaturgie: Marijn van der Jagt
  Muzikaal adviseur: René Spierings

Geef een reactie

Of deel Sticks op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Sticks Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.