Maas theater dans podium

met Quinsy Gario, Joya Mooi, Zuluboy e.v.a.
  • mutidisciplinair
  • XL
Speellijst / tickets

Een middag met een Afrikaanse beat, waar dansers, spoken word artiesten, theatermakers, musici en publiek elkaar ontmoeten.

Maak je weekend compleet met de Sunday Music Lounge: een fijne mix van gevestigde namen en nieuwkomers uit de muziek- en muziektheaterwereld. Host Shay Kreuger gaat met hen in gesprek over hun dromen, wensen en inspiratiebronnen. In de Sunday Music Lounge is het verhaal achter de act minstens zo belangrijk als de act zelf. Vrienden mee, drankje erbij: een betere afsluiter van het weekend is er niet.

De Sunday Music Lounge van 17 november maakt deel uit van het Afrovibes festival dat in Nederland plaatsvindt van 14 t/m 17 november. Nederlandse en Afrikaanse artiesten treden samen op. Een middag met een Afrikaanse beat, waar dansers, spoken word artiesten, theatermakers, musici en publiek elkaar ontmoeten. Met onder andere Quinsy Gario, Joya Mooi, Ntando Cele, Joep Pelt, rapper Zuluboy en een spoken word performance van Becoming Another Becoming You.

A village called Gario
Quinsy Gario (NL, Ned. Antillen) maakt A village called Gario. Een installatie met projecties van foto’s en illustraties van een dorp in de Centraal Afrikaanse Republiek met een performance van dichter Quinsy Gario. Quinsy maakt een reconstrucie van zijn familiegeschiedenis, laat feit en fictie met elkaar afwisselen en schept een wereld van blind vertrouwen, liefde en afstand

When I take a step back
In When I take a step back vertelt Joya Mooi (NL, ZA) haar familieverhaal aan de hand van beelden van haar familie afgewisseld met haar eigen zangstem. Zij zingt haar eigen composities onder akoestisch begeleiding, samen met muziek van Afrikaanse inspiratiebronnen. Joya brengt korte verhalen over haar ouders, hun rol in het ANC, de corruptie, de schoonheid van het land en bovenal haar liefde voor Zuid-Afrika.

Black notice
Ntando Cele (ZA, NL, Zwitserland) onderzoekt in haar performance Black Notice haar positie als Zuid-Afrikaanse kunstenaar die in Europa leeft en werkt. Zij gelooft dat er een Black Experience en een White Experience is. Wat betekent het om zwart te zijn in de wereld van vandaag?

Joep Pelt & Zuluboy
Ethnical rapper Zuluboy uit Zuid-Afrika en gitarist/zanger Joep Pelt en zijn band brengen hun muziekstijlen samen tijdens het Afrovibes Festival. Eerder stonden Joep Pelt en Zuluboy in het Bimhuis met legendarische Black Moses Ngwenya. De samenwerking tijdens Afrovibes is de start voor het muziekproject Mbaqanga: Soweto Soul, waarin Nederlandse en Zuid- Afrikaanse artiesten een hedendaagse versie maken van de Mbaqanga muziekstijl en deze combineren met Hiphop, Kwaito en Afrosoul.

Becoming another, becoming you
Hoe voelt het iemand anders te zijn? Becoming Another, Becoming You is een internationale samenwerking tussen dichters en multidisciplinaire artiesten van Poetry Circle Nowhere uit Nederland en van Badilisha Poetry Exchange uit Kaapstad..Babs Gons (NL) en Linda Kaoma (ZA) ontwikkelen een gezamenlijke presentatie vanuit het thema ‘in de huid kruipen van een ander’, om tot nieuwe verhalen te komen. De eerste uitwerking van deze samenwerking is op het festival te zien.

Schrijfster Christine Otten geeft 16 november met een Pecha Kucha haar invulling aan het thema ‘in de huid kruipen van een ander’. Deze presentatie gaat erover hoe zij door een ontmoeting en vriendschap met de Afro-Amerikaanse dichter Umar Bin Hassan en het schrijven van zijn levensverhaal uiteindelijk zichzelf terug vond.

Afrika lacht (expositie)
Leila Anderson (ZA) en Stan Wannet (NL) (artiesten duo ‘Common Sense’) brengen theater en beeldende kunst samen in hun performance installatie Afrika Lacht. Een multidiciplinair project van foto’s, theaterinterventies, sculturen en zwarte humor. Samen vormt dit één werk dat een ongebruikelijk en ongemakkelijk perspectief geeft op Afrika, op de relatie met het koloniaal verleden en op de wijze waarop Afrika in de beeldvorming wordt gerepresenteerd.

Kijk voor meer info op www.afrovibes.nl

 

 

  • Credits

  • Foto’s: Tyler Dolan

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Sunday Music Lounge #2

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.