Maas theater dans podium

Een reis waarin identiteit centraal staat
  • spoken word
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

Sharif combineert spoken word, theater, stand-up
comedy en mime

Een avondvullende voorstelling over identiteit en de zoektocht hiernaar. Sharif is een jongeman van Surinaamse afkomst. Zijn bloedlijn bevat Hindoestaans, Creools, Indiaans, Chinees en Nederlands bloed, waardoor hij op z’n Surinaams gezegd een ‘moksi meti’ is, oftewel ‘gemengd vlees’.

In Suriname wordt hij gezien als Nederlander, voor de Surinamers in Nederland lijkt hij niet genoeg op een Surinamer en voor de Nederlanders is hij een buitenlander, dus waar hoort hij daadwerkelijk thuis? Welke identiteit draagt hij eigenlijk met zich mee? In Surinaams, maar dan anders gaat hij terug naar zijn roots en de wortels van de Surinaamse cultuur. Wat zijn de overeenkomsten en wat de verschillen met de Nederlandse cultuur? Een reis waarin identiteit centraal staat en iedereen zich in kan herkennen. Want er is wel degelijk een overeenkomst tussen de verschillende culturen. In het voorprogramma staan lokale, opkomende artiesten. Sharif wil voor hun een rolmodel zijn en hun er actief bij betrekken.

Na afloop is er een dj in de foyer en zijn er lekkere Surinaamse hapjes van de moeder van Sharif.

FRESH met Sharif Noel Abdoelhak
Op 2 juni 2017 is Sharif opnieuw te gast bij Maas. Deze avond neemt hij samen met Marvin Gomes het Maaspodium over. Klik hier voor info & tickets.

 

  • Credits

  • Concept en idee: Sharif Noel Abdoelhak

Geef een reactie

Of deel Surinaams, maar dan anders op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

  • Surinaams, maar dan anders

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.