Maas theater dans podium

Een zoektocht naar de vrijheden en de verslaving van de beat
 • dans
 • XL
Speellijst / tickets

De performance Symphony of Now is een blend tussen verschillende Europese en Afrikaanse muziekinvloeden. In de performance wordt de nachtclub gezien als een ruimte waarin de mensen op de dansvloer zelfexpressie en samenhorigheid ervaren. De makers onderzoeken door dans hoe je toestanden van flow, heelheid en transcendentie mogelijk maakt en benadrukken de link tussen dans en para-religieuze ervaringen. In Oeganda is die spirituele link heel evident, maar hoe zit het met de scene in Nederland? Hoe verhouden de clubscenes zich daar en hier? Wat is de aantrekkingskracht van de ene en de andere kant?

Duur voorstelling: +/- 30 minuten (o.v.b.)

Afrovibes festival
Voor de zestiende keer (en zesde keer in het Maaspodium) brengt Afrovibes Festival jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 3 tot en met 13 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober is het festival in het Maaspodium. De foyer van het theater verandert in een levendig festivalcafé en ontmoetingsplek voor de (inter)nationale gasten en het publiek.

Speak Truth to Power
Het festival thema van dit jaar is Speak Truth to Power. Onze huidige wereld kent een overdaad aan informatie. Met de groei aan ongefilterde (online) informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar en echt is en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie geworden in een wereld waarin ‘fake news’ en gemanipuleerde feiten de realiteit overstemmen en bestaande stereotypen versterken?
>> Klik voor meer info over Afrovibes festival

Combitickets
Venus vs Modernity (15:30 uur) en Symphony of Now (17:30 uur) > klik hier
Yuropa (14:00 uur), Venus vs Modernity (15:30 uur) en Symphony of Now (17:30 uur) > klik hier

 • Credits

 • Door: Batalo East, DOX
  Concept:
  Tom de Wee, Faizal Ddamba
  Dans, choreografie van Batalo East: Abdul Kinyenya, Lilian Nabaggala Maxmillian, Faizal Ddamba (tevens dj)
  Dans, choreografie van DOX: Melvin Fraenk, Çağdas Gülum, Anne Suurendonk, Tom de Wee (tevens dj)

Geef een reactie

Of deel Symphony of Now op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Symphony of Now

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.